Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν νέο τμήμα στο ανθρώπινο σώμα

Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν νέο τμήμα στο ανθρώπινο σώμα
Η ανακάλυψη του προηγουμένως άγνωστου Musculus masseter pars coronidea, είναι ένα σημαντικό εύρημα, καθώς δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα που η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμη για την ανατομία, σύμφωνα με τους ερευνητές
Νέα ακαδημαϊκή μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχει στην κάτω γνάθο, πιο συγκεκριμένα στον μασητήρα, ένας μυς που είναι απαραίτητος για τη μάσηση που δεν έχει  παρατηρηθεί ποτέ πριν. 
Την ώρα που έχει μελετηθεί και αναλυθεί μέχρι και ο πυρήνας της δημιουργίας ενός ανθρώπου, το DNA φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει πιστευτό, ότι υπάρχει έστω και ένας πόντος στο ανθρώπινο σώμα που δεν έχει παρατηρηθεί, οπότε η ανακάλυψη του μυ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
Ενώ η τρέχουσα επιστημονική μας κατανόηση για την ανθρώπινη ανατομία ήταν, μέχρι τώρα, γνωστό ότι ο μασητήρας έχει ένα βαθύ στρώμα και ένα επιφανειακό στρώμα, αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Anatomy, αποκάλυψε την ύπαρξη μιας τρίτης στρώσης στη μέση.

Οι ελλιπείς αναφορές και η έρευνα...

Η ύπαρξη ενός τρίτου στρώματος σημειώνεται στην 38η έκδοση του Gray's Anatomy – του βρετανικού βιβλίου αναφοράς ανατομίας που γράφτηκε το 1858 από τον Henry Gray.
Ωστόσο, παρότι αναφέρεται και σε μια ακόμη παλαιότερη παρατήρηση, σε γερμανικό κείμενο του 1784, το Grundriss der Physiologie für Vorlesungen, δεν έχει μελετηθεί εκτενώς αν υπήρχε στους ανθρώπους και δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη οι παρατηρήσεις.
Αλλά οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη προσπάθησαν να διευκρινίσουν τη δομή του μασητήρα και να επιλύσουν τις ασυνέπειες στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Οι επιστήμονες πήραν 12 ανθρώπινα κεφάλια σωμάτων που είχαν διατηρηθεί αρκετό καιρό σε φορμαλδεΰδη στα οποία έκαναν ανατομία, 16 «φρέσκα» πτώματα στα οποία έκαναν αξονικές τομογραφίες και συνέκριναν τα αποτελέσματα με μαγνητικές τομογραφίες σιαγόνων, ανθρώπων εν ζωή.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Μάλιστα, σύμφωνα με έναν από τους εμπλεκόμενους ερευνητές, τον καθηγητή Jens Christoph Türp του Πανεπιστημίου της Βασιλείας, είναι σαν να είχε βρεθεί ένα νέο είδος ζώου.
Οι έρευνες έδειξαν πράγματι την παρουσία αυτού του τρίτου στρώματος του μασητήρα μυ στην κάτω γνάθο.
Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα Δρ. Szilvia Mezey του Τμήματος Βιοϊατρικής της Βασιλείας, αυτό το τμήμα του μυός πιθανώς σταθεροποιεί την κάτω γνάθο και φαίνεται να είναι το μόνο μέρος που μπορεί να τραβήξει τη γνάθο προς τα πίσω, προς το αυτί.
Αυτή η ανακάλυψη του προηγουμένως άγνωστου στρώματος του μασητήρα, το οποίο οι ερευνητές προτείνουν να ονομάσει Musculus masseter pars coronidea, είναι ένα σημαντικό εύρημα, καθώς δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα που η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμη για την ανατομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης