Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Αφρική σταματά την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς του Covid: Οι στρατηγικές περιορισμού δεν είναι πλέον κατάλληλες

Η Νότια Αφρική σταματά την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς του Covid:  Οι στρατηγικές περιορισμού δεν είναι πλέον κατάλληλες
Οι στρατηγικές περιορισμού δεν είναι πλέον κατάλληλες - ο μετριασμός είναι η μόνη βιώσιμη στρατηγική, λένε κορυφαίοι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Η Νότια Αφρική σταματά την ιχνηλάτιση επαφών και τερματίζει την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς με Covid, καθώς η υποχώρηση της δυναμικής της πανδημίας δικαιολογεί μία στροφή προς την απομάκρυνση από τα μέτρα περιορισμού, που «δεν είναι πλέον κατάλληλα».
Ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας, Dr. Sandile Buthelezi, αναφέρει σε εγκύκλιο της 23ης Δεκεμβρίου 2021 προς τους επικεφαλής των επαρχιακών υπηρεσιών υγείας ότι μόνο άτομα που έχουν συμπτώματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις και να απομονώνονται, με την περίοδο καραντίνας για όσους έχουν ήπια συμπτώματα να είναι οκτώ ημέρες και για όσους έχουν σοβαρά δέκα 24ωρα.
«Οι στρατηγικές περιορισμού δεν είναι πλέον κατάλληλες - ο μετριασμός είναι η μόνη βιώσιμη στρατηγική», είπε ο Buthelezi, στο έγγραφο.
«Η καραντίνα ήταν δαπανηρή για τις βασικές υπηρεσίες και την κοινωνία, καθώς πολλοί άνθρωποι μένουν μακριά από την εργασία τους και έτσι χάνουν το εισόδημά τους και τα παιδιά χάνουν το σχολείο τους».
Ο Buthelezi είπε ότι η στροφή προς τον μετριασμό ισχύει ιδιαίτερα ενόψει νεότερων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών όπως η Omicron, σημειώνοντας ότι η νέα γνώση για τον ιό δείχνει υψηλό ποσοστό ασυμπτωματικής νόσου, υψηλό βαθμό ασυμπτωματικής και προσυμπτωματικής εξάπλωσης και πως μόνο ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων διαγιγνώσκεται.

Υψηλό ποσοστό φυσικής ανοσίας

«Ποτέ δεν εντοπίζουμε τους περισσότερους ασθενείς υψηλού κινδύνου», είπε ο Buthelezi, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές στρέφονται προς μια συμπτωματική μειονότητα και ο ορισμός του «υψηλού κινδύνου» πιθανότατα «δεν έχει πλέον νόημα», καθώς δεν λαμβάνει υπόψη νεότερες μεταδοτικές παραλλαγές όπως η Omicron.
Ένας ακόμη λόγος είναι και το υψηλό ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό της Νότιας Αφρικής από προηγούμενες λοιμώξεις, που φτάνει έως και το 80%.
Η Νότια Αφρική ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που εντόπισαν την παραλλαγή Omicron.

Ενώ η Omicron οδήγησε σε απότομη αύξηση των λοιμώξεων στη Νότια Αφρική, αυτές δεν συνοδεύτηκαν από την αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων που παρατηρήθηκαν κατά τα προηγούμενα κύματα.

Άρση περιορισμών

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τη Νότια Αφρική και άλλες επτά χώρες της περιοχής που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της Omicron.
Πρώιμες μελέτες από φαρμακευτικές εταιρείες δείχνουν ότι ορισμένες από τις υπάρχουσες θεραπείες για τον Covid φαίνεται να είναι αποτελεσματικές έναντι της Omicron, ενώ τα πρώτα δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι είναι πολύ λιγότερο σοβαρή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης