Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Έκτακτη αδειοδότηση του χαπιού Paxlovid της Pfizer κατά του Covid

Ισραήλ: Έκτακτη αδειοδότηση του χαπιού Paxlovid της Pfizer κατά του Covid

Από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 ξεκινούν οι παραδόσεις των χιλιάδων δόσεων που έχει παραγγείλει το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

 

Το Paxlovid της Pfizer, το φάρμακο της εταιρείας που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία του COVID-19, έλαβε έκτακτη αδειοδότηση από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.
Το κράτος του Ισραήλ έχει παραγγείλει δεκάδες χιλιάδες δόσεις προκειμένου να καταπολεμήσει το κύμα της παραλλαγής Omicron που πλήττει τη χώρα.
Οι δόσεις του φαρμάκου Paxlovid αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ ήδη από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.
Το Paxlovid, το οποίο έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) την περασμένη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, είναι η πρώτη κατ' οίκον θεραπεία στον κόσμο για τον ιό.
Αναστέλλει τη δραστηριότητα του ενζύμου πρωτεάσης, το οποίο είναι απαραίτητο στη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού στο σώμα.

Ήπια ή μέτρια νόσηση

Το φάρμακο, που χορηγείται με τη μορφή δισκίων, προορίζεται να λαμβάνεται από ασθενείς σε ήπια έως μέτρια νόσηση εντός των πρώτων τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.
Η δπσπλογία είναι μία φορά κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.
Το Paxlovid έλαβε έγκριση από την FDA αφού σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ/ΙΙΙμειώνει τη σοβαρή νοσηρότητα, τη νοσηλεία και τον θάνατο κατά 89% όταν οι ασθενείς λαμβάνουν έγκαιρη θεραπεία.

Η αποτελεσματικότητα

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Pfizer, η αποτελεσματικότητα του χαπιού δεν φαίνεται να μεταβάλλεται από τις παραλλαγές του ιού, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Omicron.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε υπογράψει συμφωνία με την Pfizer, η οποία παρείχε επίσης στο Ισραήλ εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, προκειμένου παραγγείλει το χάπι μόλις αυτό λάβει την έγκριση του FDA.
Το Paxlovid και το Molnupiravir της Merck (και από αυτό έχουν παραγγελθεί χιλιάδες δόσεις) αναμένεται να διαδραματίσουν μείζονα ρόλο στην καταπολέμηση του πέμπτου κύματος στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης