Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από Βρετανία, Γαλλία, Δανία και Νορβηγία και 7 γειτονικές χώρες

Ιράν: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από Βρετανία, Γαλλία, Δανία και Νορβηγία και 7 γειτονικές χώρες

Τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και την Αρμενία κλείνουν για δύο εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα
Το Ιράν απαγόρευσε την είσοδο ταξιδιωτών από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Δανία και τη Νορβηγία για 15 ημέρες ως μέρος των περιορισμών μετά την ανακάλυψη κρούσματος της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του Covid-19 στη χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021.
Η κρατική τηλεόραση ανέφερε την Κυριακή (26/12) ότι μια παρόμοια απαγόρευση που επιβλήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου σε ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική και επτά γειτονικές χώρες παρατάθηκε επίσης για 15 ημέρες.

Προληπτικά μέτρα

Το Ιράν, το επίκεντρο της πανδημίας στη Μέση Ανατολή, έχει αναφέρει μόλις 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα Omicron μέχρι στιγμής, αλλά οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα κιτ ανίχνευσης δεν ήταν ευρέως διαθέσιμα και οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για πιθανή ταχεία εξάπλωση εντός εβδομάδων.

Χερσαία σύνολα

Οι υγειονομικές αρχές απαγόρευσαν επίσης επ' αόριστον τα χερσαία ταξίδια στη γειτονική Τουρκία, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.
Επίσης τα χερσαία σύνορά του με τις γειτονικές χώρες για 15 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.
Ο Remi Latiffi, ο εκπρόσωπος της τελωνειακής υπηρεσίας, δήλωσε ότι τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και την Αρμενία κλείνουν για δύο εβδομάδες.

Επιδημιολογική εικόνα

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2021 καταγράφηκαν 1.121 νέα κρούσματα της Covid-19 και 42 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.
Συνολικά, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας φτάνουν τα 6.182.905 και οι θάνατοι τους 131.348.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2021 καταγράφηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Omicron, ένας ταξιδιώτης που επέστρεψε στη χώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης