Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Βραζιλία με 20 νεκρούς – Έσπασαν φράγματα, πόλεις έγιναν ποτάμια

Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Βραζιλία με 20 νεκρούς – Έσπασαν φράγματα, πόλεις έγιναν ποτάμια
Για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της κάνει λόγο η Πολιτεία Bahia

Αντιμέτωπη με πρωτοφανείς πλημμύρες είναι η βορειοανατολική Πολιτεία Bahia της Βραζιλίας με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της περιοχής.
Εκτιμάται ότι πάνω από 63.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς έσπασαν φράγματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα ποτάμια και ολόκληρες πόλεις να «θαφτούν» κάτω από τα νερά.
3_100.jpg
4_94.jpg
«Ζούμε δυστυχώς τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Bahia.
Το νερό έχει αρχίσει να υποχωρεί στην πηγή του ποταμού Cachoeira και, αν και με αργό ρυθμό, αναμένουμε να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες» υποστήριξε ο Rui Costa, ο κυβερνήτης της πολιτείας.
Σημειώνεται πως το ύψος των υδάτων του ποταμού έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί εδώ και 50 χρόνια.
5_56.jpg
Οι ζημιές είναι τεράστιες, καθώς χιλιάδες σπίτια και υποδομές έχουν καταστραφεί ενώ και ο αυτοκινητόδρομος BR-116 που συνδέει την βορειοανατολική και τη νότια Βραζιλία κινδυνεύει και αυτός να πλημμυρίσει.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το Νοέμβριο που μαίνονται οι βροχοπτώσεις, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 358 άνθρωποι ενώ εκτιμάται πως οι πληγέντες από τις πλημμύρες ξεπερνούν τους 471.000.
Τουλάχιστον 116 κοινότητες, από τις οποίες οι 100 έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει συσχέτιση της σφοδρότητας των βροχοπτώσεων με το φαινόμενο La Nina.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης