Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξα νέα από τη Ν. Αφρική: Η Omicron μπορεί να εκτοπίσει τη Delta

Αισιόδοξα νέα από τη Ν. Αφρική: Η Omicron μπορεί να εκτοπίσει τη Delta
Κρίσιμο είναι να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι η Omicron είναι λιγότερο παθογόνος από τη Delta
Σχετικά Άρθρα

Στο συμπέρασμα ότι η παράλλαξη Omicron θα μπορούσε να εκτοπίσει τη Delta μια και η μόλυνση με το νέο στέλεχος («Ο») αυξάνει την ανοσία έναντι της προηγούμενης μετάλλαξης («Δ») καταλήγει έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Νότια Αφρική.
Η έρευνα, αν και μελέτησε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων και τα συμπεράσματα της δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα, υποστηρίζει ότι τα άτομα που νόσησαν με την Omicron, και ιδιαίτερα εκείνοι που ήταν εμβολιασμένοι, ανέπτυξαν ενισχυμένη ανοσία έναντι της Delta.
Στην μελέτη εξετάστηκαν 33 εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι άνθρωποι που μολύνθηκαν με την Omicron στη Νότια Αφρική.
«Η αύξηση της εξουδετέρωσης της Delta σε άτομα που έχουν μολυνθεί με την Omicron, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα της Delta να επαναμολύνει αυτά τα άτομα» αναφέρει η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας συμπίπτουν με άλλα ευρήματα, βάσει των οποίων πράγματι η Omicron φαίνεται ικανή να εκτοπίζει τη Delta.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εύρημα αυτό θα έχει τεράστια σημασία εάν όντως αποδειχθεί ότι η Omicron είναι λιγότερο παθογόνος σε σχέση με τη Delta.

Μείωση σοβαρής νόσησης

«Εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε η συχνότητα των σοβαρών νοσήσεων θα μειωθεί και η μόλυνση με covid μπορεί να καταστεί λιγότερο ενοχλητική για τους πολίτες και την κοινωνία» επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Alex Sigal, καθηγητής στο Africa Health Research Institute της Νότιας Αφρικής, υποστηρίζει ότι εάν η Omicron είναι λιγότερο παθογόνος, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη Νότια Αφρική, τότε αυτό θα συνέδραμε στο να «εκτοπίσει τη Delta».
Μελέτες από τη Νότια Αφρική αναφέρουν πως υπάρχει μειωμένος κίνδυνος για νοσηλεία και σοβαρή νόσηση εφόσον μολυνθεί κανείς από Omicron, αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται και στην υψηλή ανοσία του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης