Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος από την Omicron – Ταχεία αύξηση σε πολλά κράτη

ΠΟΥ: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος από την Omicron – Ταχεία αύξηση σε πολλά κράτη
Η αύξηση πιθανόν οφείλεται στο συνδυασμό της απώλειας της ανοσίας και της εγγενούς αύξησης της μεταδοτικότητας της Omicron αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Για πολύ υψηλό παγκόσμιο κίνδυνο από την εξάπλωση της παράλλαξης Omicron κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας πως βάσει αξιόπιστων στοιχείων η Omicron «έχει αναπτυξιακό πλεονέκτημα σε σχέση με την παραλλαγή Delta, με ρυθμό διπλασιασμού δύο ως τριών ημερών».
Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ «παρατηρείται «Ταχεία αύξηση της επίπτωσης σε ορισμένο αριθμό χωρών, η οποία πιθανόν οφείλεται στον συνδυασμό της απώλειας της ανοσίας και της εγγενούς αύξησης της μεταδοτικότητας της παραλλαγής Omicron».
Ωστόσο, στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΠΟΥ υπογραμμίζει τη μείωση κατά 29% της επίπτωσης στη Νότια Αφρική, όπου και ταυτοποιήθηκε το εν λόγω στέλεχος στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Μικρότερος κίνδυνος για νοσηλεία

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα δεδομένα από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία - όπου καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης μολύνσεων κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό - αφήνουν να εννοηθεί τη μείωση του κινδύνου σχετικά με την ανάγκη να χρειαστεί εισαγωγή σε νοσοκομείο σε περίπτωση μόλυνσης από την Omicron, σε σύγκριση με τη Delta.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να κατανοηθεί η βαρύτητα της Omicron ως προς τους κλινικούς δείκτες, ιδίως τη χρήση οξυγόνου, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, καθώς και ο τρόπος που η βαρύτητα της ασθένειας μπορεί να επηρεάζεται από προηγούμενη μόλυνση ή από τον εμβολιασμό.

Παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/12, ο παγκόσμιος αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, ενώ αυτός των θανάτων μειώθηκε κατά 4%.
«Αυτό αναλογεί σε λίγες λιγότερες από 5 εκατ. νέες μολύνσεις και σε λίγους περισσότερους από 44.000 νέους θανάτους», συνοψίζει ο ΠΟΥ, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι αριθμοί κρουσμάτων καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης