Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλά νέα από Ν. Αφρική: Πέρασε το 4ο κύμα, λιγότερες οι νοσηλείες με «Ο» - Τέλος η νυχτερινή απαγόρευση

Καλά νέα από Ν. Αφρική: Πέρασε το 4ο κύμα, λιγότερες οι νοσηλείες με «Ο» - Τέλος η νυχτερινή απαγόρευση
Η Νότια Αφρική εκτιμά ότι πέρασε το 4ο κύμα της πανδημίας που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Omicron
Σχετικά Άρθρα

Σε άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας προχωρά η Νότια Αφρική, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι το τέταρτο κύμα που προκάλεσε η μετάλλαξη Omicron έφτασε στο αποκορύφωμά του. 
Καθώς ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε μια αισιόδοξη άποψη για την καταπολέμηση της πανδημίας το 2022, η κυβέρνηση στην Πρετόρια κατάργησε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 4 το πρωί με βάση την τροχιά της πανδημίας, τα επίπεδα εμβολιασμού και την κατάσταση του εθνικού συστήματος υγείας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
«Όλοι οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η χώρα μπορεί να έχει περάσει το αποκορύφωμα του 4ου κύματος σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη.

Χαμηλότερα τα ποσοστά νοσηλείας

«Ενώ η παραλλαγή Omicron είναι εξαιρετικά μεταδοτική, καταγράφηκαν χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει ο Guardian.
Τα στοιχεία από το τμήμα υγείας της Νότιας Αφρικής έδειξαν εβδομαδιαία μείωση 29,7% στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 25 Δεκεμβρίου, δήλωσε η κυβέρνηση.
Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής.
Η Νότια Αφρική, με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια κρούσματα και 91.000 θανάτους, ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο στην Αφρική κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στις δύο περιπτώσεις, και ήταν η χώρα στην οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού τον περασμένο μήνα.
Εκτός από την άρση των περιορισμών στη δημόσια κυκλοφορία, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης ότι τα αλκοολούχα καταστήματα με άδεια λειτουργίας μετά τις 23:00 μπορούν ν
Ωστόσο, οι δημόσιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σε όχι περισσότερα από 1.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και όχι περισσότερα από 2.000 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.
Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους παραμένει επίσης υποχρεωτική, ενώ οι παραβιάσεις θεωρούνται ποινικό αδίκημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης