Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Τελειωτικό πλήγμα για την εστίαση στη Μαδρίτη λόγω Omicron – Ζημία 350 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο

Ισπανία: Τελειωτικό πλήγμα για την εστίαση στη Μαδρίτη λόγω Omicron  – Ζημία 350 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο

Κύμα ακυρώσεων φέρνει η επέλαση της παραλλαγής Omicron και τα νέα υγειονομικά μέτρα – Νέες ενισχύσεις ζητούν οι επιχειρηματίες

Σχετικά Άρθρα

Υστερα από σχεδόν δύο χρόνια αβεβαιότητας που προκλήθηκε την πανδημία του Covid-19 τα μπαρ και τα εστιατόρια της Μαδρίτης στηρίζονταν στη σημαντική αυξηση των κρατήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, ωστόσο η μετάδοση της παραλλαγής Omicron και τα νέα επαπειλούμενα στις επόμενες μέρες μέτρα έχουν προκαλέσει ένα κύμα ακυρώσεων της τελευταία στιγμής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Ι Ιανουαρίου 2021.

Καθυστέρηση υποχρεώσεων

«Όλοι πιστεύαμε… ότι θα μπορούσαμε και να αποπληρώσουμε πολλές υποχρεώσεις που έχουν καθυστερήσει», δήλωσε ο Juan Lozano, επικεφαλής σερβιτόρος στο εστιατόριο La Querida στη γειτονιά Pozuelo της Μαδρίτης, το οποίο είχε πλήρεις κρατήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου για όλο το διάστημα των εορτών.
Όμως, η αστραπιαία επέλαση της παραλλαγής Omicron αποδεκάτησε τις κρατήσεις, αφήνοντας μόλος 4 τραπέζια από τα 22 τραπέζια της La Querida κλεισμένα για την Πρωτοχρονιά.
Οι νέες μολύνσεις σε διάστημα 14 ημερών ήταν 1.775 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα την Πέμπτη 230 Δεκεμβρίου 2021, περισσότερες από οκτώ περιπτώσεις που καταγράφηκαν έναν μήνα νωρίτερα και από 890 σε όλη την προηγούμενη αιχμή των κρουσμάτων στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Νοσηλείες και ΜΕΘ

Ωστόσο, η αναλογία πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών ό,τι είχε καταγραφεί στα τέλη Ιανουαρίου.
Υπήρξαν 10.768 πάσχοντες από COVID-19 στα νοσοκομεία, που καταλαμβάνουν το 8,81% της συνολικής ικανότητας νοσημειών, ωστόσο σχεδόν το τριπλάσιο ποσοστό το μήνα στο παρελθόν.
Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είχαν πληρότητα 19,42%, από 7,76% στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο είναι μειωμένη από 43% στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Περιοριστικά μέτρα

Σε αντίθεση με διάφορες ισπανικές περιοχές, οι οποίες έχουν επιβάλει όρια στις κρατήσεις, πιστοποιητικά για COVID και ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως στην Καταλονία, η Μαδρίτη δεν έχει θέσει κανέναν περιορισμό στις κκοινωνικές επαφές .
Ωστόσο, τα εστιατόρια αισθάνονται ήδη την πίεση των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση.

Πιστωτικά βάρη

«Η προοπτική είναι τρομερά αρνητική», δήλωσε ο Lozano, επιμένοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει επιπλέον βοήθεια στον τομέα.
Παραπονέθηκε ότι τα δάνεια δόθηκαν με κρατικές εγγυήσεις δεν ήταν επαρκή και ενισχύει δραματικά τα πιστωτικά βάρη των επιχιερήσεων.

Ακυρώσεις 50% και ζημία

Η οργάνωση του κλάδου φιλοξενίας Hosteleria Madrid εκτιμά ότι οι μισές από τις κρατήσεις του Δεκεμβρίου στην περιοχή έχουν ακυρωθεί, προκαλώντας ζημία περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ (396 εκατομμύρια δολάρια) για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης