Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σχέδιο Β’ για εξ αποστάσεως εργασία του 25% των δημοσίων υπαλλήλων

Βρετανία: Σχέδιο Β’  για εξ αποστάσεως εργασία του 25% των δημοσίων υπαλλήλων

Η κυβέρνηση αναμένει ότι οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες λόγω της επέλασης τη Omicron

Σχετικά Άρθρα

Να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης του δημόσιου τομέα έναντι του ενδεχόμενου απουσίας του 25% του προσωπικού λόγω Omicron, κάλεσε τους επικεφαλής των δημόσιων οργανισμών η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters 2 Ιανουαρίου 2021.
Με τους ημερήσιους αριθμούς μόλυνσης σε υψηλό ρεκόρ και τους νοσούντες να απαιτείται να απομονωθούν για τουλάχιστον επτά ημέρες, η κυβέρνηση αναμένει ότι οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα σενάρια που εξετάζονται

«Μέχρι στιγμής, η αναστάτωση που προκλήθηκε από την Omicrpn έχει ελεγχθεί στα περισσότερα τμήματα του δημόσιου τομέα, αλλά οι επικεφαλής κλήθηκαν να δοκιμάσουν σχέδια έναντι των χειρότερων σεναρίων απουσίας εργατικού δυναμικού κατά 10%, 20% και 25%», επισημαίνεται.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson ζήτησε από τους υπουργούς να συνεργαστούν στενά με τους αντίστοιχους τομείς εποπτείας τους, προκειμένου να αναπτύξουν ανθεκτικά σχέδια έκτακτης ανάγκης, δήλωσε το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συντονίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Αλυσίδες εφοδιασμού και σχολεία

Ο αντίκτυπος της Omicron στο εργατικό δυναμικό στις αλυσίδες εφοδιασμού, στις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία παρακολουθείται στενά, αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται για την αντιμετώπιση των ελλείψεων είναι να κληθούν εθελοντές και να επιστρέψουν στην εργασία τους συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης