Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Omicron: Άλμα 220% στα κρούσματα σε μία εβδομάδα, χάος με τα τεστ covid - Άρχισε η 4η δόση

Ισραήλ - Omicron: Άλμα 220% στα κρούσματα σε μία εβδομάδα, χάος με τα τεστ covid - Άρχισε η 4η δόση
Xάος επικρατεί με τη διενέργεια των τεστ για την covid 19, με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές
Σχετικά Άρθρα
Άλμα 220% κατέγραψαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ σε διάστημα μίας εβδομάδας, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Omicron, την ώρα που η χώρα ξεκίνησε τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών.
Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί με τη διενέργεια των τεστ για την covid 19, με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα σημεία testing.
Την Κυριακή καταγράφηκαν πάνω από 6.500 κρούσματα, έναντι 1.806 μία εβδομάδα νωρίτερα.
Ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε καθημερινή βάση, αυξήθηκε, καθώς περίπου 226.000 τεστ υποβλήθηκαν σε επεξεργασία την Κυριακή - συμπεριλαμβανομένων 144.000 PCR και 82.000 αντιγόνων - αριθμός παρόμοιος με αυτόν της Πέμπτης και σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ουρές για τεστ

Ωστόσο, καθώς η νοσηρότητα αυξάνεται, η ζήτηση για τεστ έχει επίσης εκτοξευθεί στα ύψη, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλες ουρές.
«Ζητώ από όλους να δείξετε υπομονή και κατανόηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Κυριακής.
«Εάν υπάρχουν προβλήματα και υπάρχουν – όπως οι μεγάλες ουρές για τεστ -  θα το αντιμετωπίσουμε.
Αλλά η κατάσταση ξεπερνά την εύλογη ικανότητα του συστήματος», τόνισε.

Ξεκίνησε η χορήγηση της 4ης δόσης

Εν τω μεταξύ, οι πρώτοι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών έλαβαν την 4η δόση κατά του κορωνοϊού τη Δευτέρα, μια ημέρα αφότου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθ. Nachman Ash, ενέκρινε τη νέα αναμνηστική δόση για την ηλικιακή ομάδα 60 και άνω καθώς και για το ιατρικό προσωπικό.
Η Clalit Health Services ανέφερε ότι εκατοντάδες μέλη της είχαν ήδη λάβει την 4η δόση μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.
Για να λάβουν την 4η δόση, τα άτομα άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να έχουν συμπληρώσει  τουλάχιστον τέσσερις μήνες από τον τελευταίο εμβολιασμό.

Χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από 9/1

Από τις 9 Ιανουαρίου, το Ισραήλ θα δέχεται ξένους που θεωρείται πως έχουν ανοσία στην Covid-19 και προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αίροντας εν μέρει την απαγόρευση της εισόδου ξένων που είχε επιβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου ως απάντηση στην εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ταξιδιώτες από 199 χώρες, τις οποίες το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει «πορτοκαλί», θα πρέπει να αποδεικνύουν πως είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και θα υποβάλλονται σε τεστ PCR πριν και μετά την άφιξή τους στο Ισραήλ.
Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Αυστραλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.
Το υπουργείο Υγείας έχει επίσης συστήσει η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και ο Καναδάς, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των 16 χωρών που χαρακτηρίζονται «κόκκινες» ή υψηλού κινδύνου Covid-19, να μετατραπούν σε «πορτοκαλί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης