Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών
Παράλληλα, ο FDA άλλαξε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη λήψη των ενισχυτικών δόσεων, στους 5 μήνες από τον δεύτερο εμβολιασμό έναντι των 6 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Παράλληλα, ο FDA άλλαξε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη λήψη των ενισχυτικών δόσεων, στους 5 μήνες από τον δεύτερο εμβολιασμό έναντι των 6 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η απόφαση στηρίχθηκε σε στοιχεία που έλαβε ο Οργανισμός από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, που αφορούν σε πάνω από 6.300 παιδιά 12-15 ετών, που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.
Η απόφαση έρχεται λίγο πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων στις ΗΠΑ και καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έχουν φέρει νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων της νόσου επί αμερικανικού εδάφους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC, πάνω από το 65% των παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών στις ΗΠΑ έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων κατά της νόσου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης