Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αποτροπή επίθεσης με drone κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

Νέα αποτροπή επίθεσης με drone κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ
Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σήμερα 4/1 από την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράκ
Σχετικά Άρθρα

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σήμερα 4/1 από την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράκ καθώς πλησίαζαν στην αεροπορική βάση Αΐν αλ-Άσαντ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε αξιωματούχος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού.
Μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε χθες, Δευτέρα, όταν η ιρακινή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς πλησίαζαν σε βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ενώ το Ιράν και οι σύμμαχοί του στο Ιράκ διεξάγουν εκδηλώσεις για τη δεύτερη επέτειο του φόνου του κορυφαίου ιρανού στρατηγού Q. Soleimani.
Οι ΗΠΑ ηγούνται του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού που πολεμά εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Soleimani σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, η οποία είχε διαταχθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Trump.
Ο Iρανός πρόεδρος E. Raisi δήλωσε χθες, 3/1 ότι ο Trump πρέπει να δικαστεί για το φόνο, διαφορετικά η Τεχεράνη θα πάρει εκδίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης