Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Έντονες αντιδράσεις για την απέλαση του Djokovic από την Αυστραλία

Σερβία: Έντονες αντιδράσεις για την απέλαση του Djokovic από την Αυστραλία
Στη Σερβία αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Novak Djokovic από την Αυστραλία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απέλαση του Novak Djokovic από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, νωρίς το απόγευμα, στο Βελιγράδι. Την συγκέντρωση οργάνωσε η οικογένεια του Σέρβου αντισφαιριστή.
Στην Σερβία αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Novak Djokovic από την Αυστραλία.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Aleksandar Vucic δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Novak Djokovic και εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας χρησιμοποιεί το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς.
Ο Aleksandar Vucic ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Novak Djokovic να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στην Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.
"Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Djokovic στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει" δήλωσε ο Vucic.
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια αποκλεισμού του Djokovic από το τουρνουά του τένις στην Αυστραλία.
"Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vucic.
Κάποιοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος στη Σερβία κάλεσαν τον κόσμο σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στο Βελιγράδι. Κάτι που δεν συνέβη μέχρι στιγμής.
Στην κοινή γνώμη στην Σερβία εκδηλώνεται έντονη δυσαρέσκεια για την άρνηση των συνοριακών αρχών της Αυστραλίας να επιτρέψουν την είσοδο του Djokovic στη χώρα.
Στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια αποκλεισμού του από το τουρνουά τένις με "δόλια" μέσα.
Η οικογένεια του Djokovic έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτηρίστηκε "αιχμαλωσία" την κράτηση του Novak Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη.
Ο πατέρας του Novak Djokovic, Serjan, υποστήριξε ότι οι συνοριακές αρχές συμπεριφέρονται στο γιο του σαν "κοινό εγκληματία" ενώ χαρακτήρισε "σοβινιστική" την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Ο Serjan Djokovic κάλεσε τους πολίτες να επιφυλάξουν υποδοχή ήρωα στον γιο του όταν θα επιστρέψει στο Βελιγράδι.
Ο Novak Djokovic ο οποίος αρνείται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έλαβε υγειονομική εξαίρεση για την είσοδό του στην Αυστραλία και την συμμετοχή του στο τουρνουά "Australian Open" .
Όπως εικάζεται στα σερβικά ΜΜΕ ο Djokovic κατέθεσε πιστοποιητικό ότι νόσησε το περασμένο Ιούνιο και έτσι του δόθηκε άδεια εισόδου.
Με δεδομένο ωστόσο ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τότε που νόσησε ο Djokovic οι συνοριακές αρχές στην Αυστραλία αποφάσισαν την απέλασή του και σήμερα βρίσκεται σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες.
Οι δικηγόροι του Djokovic άσκησαν έφεση και η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης