Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Djokovic: Η Αυστραλία καλωσορίζει το μίσος για τους μη εμβολιασμένους - Εν εξελίξει διπλωματικό θρίλερ

Υπόθεση Djokovic: Η Αυστραλία καλωσορίζει το μίσος για τους μη εμβολιασμένους - Εν εξελίξει διπλωματικό θρίλερ
Έντονες αντιδράσεις για την απέλαση του Djokovic από την Αυστραλία

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση Djokovic, καθώς ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις παραμένει υπό κράτηση λόγω… μη εμβολιασμού.
Στη Σερβία, μάλιστα, αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του αθλητή, ενώ στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια αποκλεισμού του από το τουρνουά τένις με «δόλια» μέσα.
Η οικογένεια του Djokovic έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτηρίστηκε «αιχμαλωσία» την κράτηση του Novak Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη. 
Οι δικηγόροι του αστέρα του τένις άσκησαν έφεση για να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης για απέλασή του μετά την απόρριψη του αιτήματός του για εξαίρεση από τον αυστριαλιανό εμβολιαστικό νόμο.
Υπενθυμίζεται πως ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο δεν έλαβε άδεια εισόδου στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open.
Ο Aleksandar Vucic ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Novak Djokovic να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στην Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.
«Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Djokovic στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει» δήλωσε ο Vucic, προσθέτοντας:
«Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους».
Η οικογένεια του Djokovic έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτηρίστηκε αιχμαλωσία την κράτηση του Novak Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη.
Ο πατέρας του Novak Djokovic, Serjan, υποστήριξε ότι οι συνοριακές αρχές συμπεριφέρονται στο γιο του σαν «κοινό εγκληματία» ενώ χαρακτήρισε «σοβινιστική» και ρατσιστική την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Ο Serjan Djokovic κάλεσε τους πολίτες να επιφυλάξουν υποδοχή ήρωα στον γιο του όταν θα επιστρέψει στο Βελιγράδι.
Ο Novak Djokovic ο οποίος αρνείται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έλαβε υγειονομική εξαίρεση για την είσοδό του στην Αυστραλία και την συμμετοχή του στο τουρνουά Australian Open .
Όπως εικάζεται στα σερβικά ΜΜΕ ο Djokovic κατέθεσε πιστοποιητικό ότι νόσησε το περασμένο Ιούνιο και έτσι του δόθηκε άδεια εισόδου. 

Μίσος για τους μη εμβολιασμένους

Φυσικά, η υπόθεση Djokovic μπορεί να έχει ποικίλες προεκτάσεις.
Εκτός των άλλων, άπτεται των χειρισμών της αποτυχημένης πολιτικής της αυστραλιανής κυβέρνησης για να ελέγξει τα κρούσματα της Covid.
Aπό τη μεριά του, ο αμφιλεγόμενος Αυστραλός πρωθυπουργός Scot Morrisson έγραψε στο Twitter πως οι νόμοι και οι κανόνες είναι για όλους και πρέπει να τηρούνται.
«Οι ισχυρές συνοριακές πολιτικές ήταν ζωτικής σημασίας για την Αυστραλία, που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.
Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε.
Δεν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, οι κανόνες είναι κανόνες» έγραψε ο Morrisson.
Ο Ισπανός πρωταθλητής Rafael Nadal είπε στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι λυπάται για τον αντίπαλό του «αλλά την ίδια στιγμή γνώριζε τις συνθήκες πριν από πολλούς μήνες.
Πήρε τις αποφάσεις του».
Υπενθυμίζεται πως ο Djokovic έχει κατά καιρούς ταχθεί ανοιχτά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Όταν δε ανακοίνωσε πως έχει λάβει εξαίρεση για να διεκδικήσει τη νίκη στο 21ο Grand Slam που ξεκινά τον Ιανουάριο, προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας στους Αντίποδες.
Η μητέρα του, Dijana, πρόσθεσε: «Τον κρατούν φυλακισμένο, αυτό δεν είναι ανθρώπινο και δεν είναι δίκαιο».
Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Djokovic είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία αφού έλαβε εξαίρεση από την κυβέρνηση της Βικτώριας.
Αυτή η εξαίρεση - οι λόγοι της οποίας δεν είναι γνωστοί - υποστήριξε τη χορήγηση βίζας που είχε εκδοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Κατά την άφιξή του, ωστόσο, αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Συνοριακής Δύναμης στο αεροδρόμιο του είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τους λόγους για την απαλλαγή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης