Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο βρετανικός στρατός αποστέλλει 200 ένστολους στα νοσοκομεία του Λονδίνου, που πλήττονται σφοδρά από ελλείψεις προσωπικού

Ο βρετανικός στρατός αποστέλλει 200 ένστολους στα νοσοκομεία του Λονδίνου, που πλήττονται σφοδρά από ελλείψεις προσωπικού
Οι 40 από τους 200 είναι γιατροί, ενώ οι υπόλοιποι 160 προσωπικό, που δεν έχει ιατρική εκπαίδευση
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει ένα στρατιωτικό προσωπικό 200 ατόμων - συμπεριλαμβανομένων 40 γιατρών - για να βοηθήσει νοσοκομεία στο Λονδίνο, καθώς η άνοδος της μετάλλαξης Omicron έχει θέσει εκτός μάχης πολλούς υγειονομικούς στη βρετανική πρωτεύουσα.
Οι 40 από τους 200 είναι γιατροί, ενώ οι υπόλοιποι 160 προσωπικό, που δεν έχει ιατρική εκπαίδευση, θα ελέγχει ασθενείς, θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των αποθεμάτων και θα «διενεργήσει επίσης βασικούς ελέγχους», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, αν όχι περισσότερο.
Και κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δύσκολη η κατάσταση στο Λονδίνο

Μόλις πριν από δύο ημέρες, ο πρωθυπουργός Boris Johnson, εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί η τρέχουσα άνοδος των κρουσμάτων χωρίς κανένα lockdown ή άλλους περιορισμούς για τους πολίτες.
Ωστόσο, η ανάπτυξη των στρατιωτικών γιατρών και του λοιπού προσωπικού θα βοηθούσε το NHS που είναι κατακλυσμένο από ασθενείς λόγω Omicron.
H κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα οξεία στο Λονδίνο, όπου χιλιάδες μέλη του προσωπικού του NHS λείπουν λόγω ασθένειας κάθε εβδομάδα.
Ένας τρίτος πάροχος του NHS που μίλησε στον Guardian καλωσόρισε το πρόσθετο προσωπικό, αλλά σημείωσε ότι η άφιξή τους υπογράμμισε τη σοβαρότητα των προβλημάτων του NHS.

Υποστελεχωμένο το NHS

Ο Chris Hopson, ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομειακού ομίλου NHS Providers, χαιρέτισε τη βοήθεια από το προσωπικό από τις οποίες πιστεύεται ότι είναι και οι τρεις ένοπλες δυνάμεις.
Ωστόσο, είπε ότι η άφιξή τους υπογράμμισε την έκταση της υποστελέχωσης του NHS.
«Το γεγονός ότι πρέπει να καλέσουμε ιατρούς του στρατού και προσωπικό γενικών καθηκόντων υπογραμμίζει την τεράστια κλίμακα των προκλήσεων  που αντιμετωπίζει το NHS», πρόσθεσε.
«Η εμπειρία της πανδημίας καθιστά ξεκάθαρα τα υποκείμενα ζητήματα που χρειάζονται επίλυση – την ανάγκη για ένα εθνικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για τους υγειονομικούς και την περίθαλψη , τις συνεχείς προκλήσεις με τις κενές θέσεις και τις προσλήψεις πριν από την πανδημία επί σειρά ετών».

Η απόφαση για αποστολή στρατού έρχεται αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 179.756 νέα κρούσματα Covid μόνο την Πέμπτη (6/1/2022), με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron να συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ελαφρά.
Στρατιωτικό προσωπικό έχει βοηθήσει σε νοσοκομεία και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας και συνεχίζει να ενισχύει τα ασθενοφόρα στην Ουαλία και τη Σκωτία, ενώ παράλληλα συνδράμει και με το ενισχυτικό πρόγραμμα.
Ωστόσο, ορισμένοι οργανισμοί - συμπεριλαμβανομένου του Royal College of Nursing - έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν το στρατιωτικό προσωπικό που αναπτύσσεται στο Λονδίνο έχει τις απαραίτητες δεξιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης