Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπηκοότητα χορηγεί η Τουρκία σε όποιον αλλοδαπό επενδύσει το λιγότερο 250.000 δολάρια

Υπηκοότητα χορηγεί η Τουρκία σε όποιον αλλοδαπό επενδύσει το λιγότερο 250.000 δολάρια
Το ποσό που διατηρούν οι ξένοι σε τοπικές τράπεζες για επενδύσεις θα μετατρέπεται σε λίρες.
Σχετικά Άρθρα
Σε αλλαγή στον κανονισμό περί χορήγησης υπηκοότητας σε αλλοδαπούς προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ο επωφελούμενος να επενδύσει εξαψήφιο ποσό σε επιχειρηματικό  κεφάλαιο ή στην αγορά ακινήτων, σε μια τελευταία προσπάθεια να στηρίξει την τουρκική λίρα.
Όπως γράφει η Daily Sabah, ένας αλλοδαπός θα μπορεί να γίνει Τούρκος πολίτης αν κατέχει ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 δολάρια για τρία χρόνια ή αν πραγματοποιήσει μια επένδυση τουλάχιστον 500.000 δολάρια ή έχει τουρκικό χρέος ισοδύναμου ποσού για τρία χρόνια.
Το συνάλλαγμα που προέρχεται από την πώληση του ακινήτου σε αλλοδαπούς θα πωλείται πλέον στην κεντρική τράπεζα μέσω τοπικής τράπεζας και θα μετατρέπεται σε λίρες, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την Πέμπτη.
Το ποσό που διατηρούν οι ξένοι σε τοπικές τράπεζες για επενδύσεις θα μετατρέπεται επίσης σε τοπικό νόμισμα, ανέφερε.
Ο κανονισμός ορίζει ότι τα χρήματα θα φυλάσσονται σε καταθέσεις σε λίρες ή σε κρατικά χρεόγραφα και πρέπει να παραμείνουν στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Επίσης, το ελάχιστο ποσό επένδυσης που απαιτείται για την απόκτηση της υπηκοότητας έχει οριστεί ως το ισοδύναμο σε δολάρια άλλου ξένου νομίσματος.
Η τουρκική λίρα υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 18,4 ανά δολάριο τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης