Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο φάρμακο κατά της Covid από τις Novartis και Molecular Partners

Νέο φάρμακο κατά της Covid από τις Novartis και Molecular Partners
Σειρά στον χωρό των φαρμάκων κατά της Covid παίρνει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis

Σφήνα στο φάρμακο της Merck και της Pfizer αναμένεται να μπει τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον λάβει την απαιτούμενη άδεια, το φαρμακευτικό σκεύασμα των Novartis και Molecular Partners, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης μπορεί να υποβληθεί τώρα» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Molecular Patrick Amstutz.
Αυτό ξεκινά τώρα.
Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.
Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες».
Στον απόηχο αυτής της ανακοίνωσης, η Molecular Partners έκλεισε με άνοδο 23% στην Ευρώπη, ενώ η Novartis σημείωσε άνοδο 0,8%.

Το φάρμακο

Η θεραπεία με αντισώματα που αναπτύχθηκε από τη Molecular, και η οποία ονομάζεται ensovibep, φαίνεται πως είναι αποτελεσματική.
Στη δοκιμή υπό την επίβλεψη της Novartis, το φάρμακο μείωσε το ιικό φορτίο σε όλες τις παραλλαγές του ιού, συμπεριλαμβανομένου της Omicron
Έτσι, η Novartis πήρε την απόφαση να αποκτήσει τα δικαιώματά του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για περαιτέρω ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή.
Σε αντάλλαγμα, η Molecular θα λάβει 150 εκατ. ελβετικά φράγκα (162 εκατομμύρια δολάρια) συν ποσοστό 22% επί των πωλήσεων.
Εκπρόσωπος της Novartis είπε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την έγκριση του ensovibep πριν από τα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης, η έγκριση είναι δυνατή εντός εβδομάδων αντί για μήνες.
Σημειώνεται πως το φάρμακο χορηγείται με ένεση, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης