Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία – Όποιος θέλει 3η δόση εμβολίου να την πληρώσει από την τσέπη του λένε οι Αρχές

Ινδονησία – Όποιος θέλει 3η δόση εμβολίου να την πληρώσει από την τσέπη του λένε οι Αρχές
Λέγεται ότι κάθε εμβόλιο θα κοστίζει περί τις 300.000 ινδονησιακές ρουπίες (21 δολάρια ή 18,5 ευρώ), αλλά στην πράξη οι ιδιωτικές κλινικές που θα χορηγούν κάποια εμβόλια μπορεί να χρεώνουν τρεις ή και επτά φορές περισσότερα

Η Ινδονησία έχει ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό πλήρους εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού καθώς μόλις το 43% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου επί… πληρωμή, γεννά εύλογες αντιδράσεις και πολλοί είναι εκείνοι που προειδοποιούν ότι κινήσεις σαν αυτή γεννούν αμφιβολίες συνολικά για τη σημασία του εμβολιασμού.

Η Ινδονησία ξεκινά την Τετάρτη τη χορήγηση της τρίτης δόσης προσφέροντας δωρεάν εμβόλια μόνο για τους ηλικιωμένους και για όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Η απόφαση να κάνουν την πλειονότητα του πληθυσμού των 270 εκατομμυρίων να πληρώσει για να εμβολιαστεί έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής για την απόφασή της αυτή που διακρίνει ποιος θα λάβει δωρεάν εμβόλιο και ποιος όχι, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πόσο θα κοστίζει κάθε εμβόλιο.

Πόσο θα κοστίζει το εμβόλιο

Κυκλοφορούν στη νησιωτική χώρα της Ασίας διάφορες εκτιμήσεις, βασισμένες στη διεθνή τιμή προμήθειας κάθε σκευάσματος, που ποικίλουν από 2,75 δολάρια για μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca και 23 δολάρια για το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Λέγεται ότι κάθε εμβόλιο θα κοστίζει περί τις 300.000 ινδονησιακές ρουπίες (21 δολάρια ή 18,5 ευρώ), αλλά στην πράξη οι ιδιωτικές κλινικές που θα χορηγούν κάποια εμβόλια μπορεί να χρεώνουν τρεις ή και επτά φορές περισσότερα, όπως δήλωσε στο δίκτυο Al Jazeera ο Αλεξάντερ Αριφιάντο, ερευνητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών της Σιγκαπούρης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης