Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Η Omicron θα μας βρει όλους – Δεν μπορούμε ακόμα να ζήσουμε με τον ιό

Fauci: Η Omicron θα μας βρει όλους – Δεν μπορούμε ακόμα να ζήσουμε με τον ιό
Πάνω από το 62% των Αμερικάνων έχει εμβολιαστεί πλήρως, μόλις το 23% έχει κάνει την αναμνηστική δόση
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Omicron θα μας βρει σχεδόν όλους διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, ο οποίος και αυτός υποστήριξε – όπως και ο ΠΟΥ – πως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε πως είμαστε σε σημείο τέτοιο που «να μπορούμε να ζήσουμε με τον ιό».
«Η Omicron, με την εκπληκτική, πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητα της μεταδικότητας της θα μας βρει στο τέλος όλους.
Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, θα εκτεθούν.
Κάποιοι, πολλοί από αυτούς θα μολυνθούν, αλλά είναι πολύ πιθανό, με κάποιες εξαιρέσεις, ότι θα τα πάνε αρκετά καλά, μια και δεν θα νοσηλευτούν και δεν θα καταλήξουν.
Αντιθέτως, αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σοβαρή πτυχή του ζητήματος» είπε ο Fauci μιλώντας στο Center for Strategic and International Studies (CSIS).
Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαλείψουμε αυτό τον ιό», υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ, μετά τα διάφορα σκαμπανεβάσματα της Omicron, θα «εισέλθουν σε μια νέα φάση, στην οποία θα υπάρχει αρκετή προστασία στην κοινότητα, αρκετά διαθέσιμα φάρμακα ώστε, όταν κάποιος μολύνεται και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να είναι εύκολο να λάβει θεραπεία».

Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να ζήσουμε μαζί με τον ιό

«Όταν φτάσουμε εκεί, αυτή θα είναι η μετάβαση και ενδέχεται να είμαστε στα πρόθυρά της τώρα» υπογράμμισε ο Fauci, ότι προφανώς και οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε αυτό το σημείο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι καταγράφονται σχεδόν καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο μολύνσεις, ότι σχεδόν 150.000 άνθρωποι νοσηλεύονται και ότι κατά μέσο όρο χάνουν τη ζωή τους περίπου 1.2000 άνθρωποι ημερησίως.
«Δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να πούμε με αποδεκτό τρόπο «ζούμε με τον ιό», εξαιτίας κυρίως της πίεσης που ασκείται αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας.
Πιστεύω όμως ότι θα φτάσουμε εκεί» υποστήριξε ο Fauci.

Ρεκόρ νοσηλειών, διστακτικότητα για γ’ δόση

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 146.000 Αμερικάνοι νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 24.000 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι ο υψηλότερος από την αρχή της πανδημίας και έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε διάστημα δύο εβδομάδων
Εκτιμάται πως περίπου 65 εκατομμύρια Αμερικάνοι, περίπου ένας στους πέντε, δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κατά της covid.
Σύμφωνα με στοιχεία των CDC, πάνω από το 62% των Αμερικάνων έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ μόλις το 23% έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά μέσο τα κρούσματα που καταγράφονται σε εβδομαδιαία βάση είναι περισσότερα από 754.200, αριθμός που είναι τρεις φορές υψηλότερος από την κορύφωση των κρουσμάτων τον Ιανουάριο του 2021 και κατά 4,5 φορές υψηλότερος σε σχέση με το αποκορύφωμα της Delta τον Σεπτέμβριο του 2021.
Παράλληλα, αύξηση κατά 33% καταγράφει και ο εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων λόγω covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης