Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Έως και 2 εκατ. τα ενεργά κρούσματα - Κατά 40% χαμηλότερη η πιθανότητα νοσηλείας λόγω Omicron

Ισραήλ: Έως και 2 εκατ. τα ενεργά κρούσματα -  Κατά 40% χαμηλότερη η πιθανότητα νοσηλείας λόγω Omicron
Η νέα πολιτική καραντίνας του Ισραήλ θα τεθεί σε εφαρμογή από την Τρίτη
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν 4.900 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα στο Ισραήλ από το πρωί της Τετάρτης, καθώς η χώρα κατέγραψε 43.815 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Hebrew University, τα ενεργά κρούσματα εκτιμώνται σε έως και 2 εκατ. σε ορίζοντα δύο εβδομάδων, ενώ η πιθανότητα νοσηλείας από την Omicron είναι περίπου 40% χαμηλότερη από την πιθανότητα νοσηλείας με Delta.
Μεταξύ του προσωπικού των νοσοκομείων, σε απομόνωση ήταν 690 γιατροί και 1.282 νοσηλευτές.
Την Τρίτη, περίπου 3.800 μέλη του προσωπικού ήταν σε καραντίνα, συμπεριλαμβανομένων 542 γιατρών και 1.000 νοσοκόμων.

Αλλαγές στην πολιτική καραντίνας

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού είναι ένας από τους λόγους πίσω από την απόφαση του υπουργείου Υγείας να επιτρέψει στα άτομα που έχουν προσβληθεί από το Omicron να βγουν από την καραντίνα μετά από μια εβδομάδα αντί για δέκα ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρουσίασαν συμπτώματα τις προηγούμενες τρεις ημέρες.
Η νέα πολιτική θα τεθεί σε εφαρμογή από την Τρίτη.
Την Τετάρτη νοσηλεύτηκαν 781 ασθενείς με COVID, 255 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση και 63 σε αναπνευστήρες.
Την προηγούμενη μέρα νοσηλεύονταν 700 ασθενείς, 247 σε σοβαρή κατάσταση και 59 σε αναπνευστήρες.

Έως και 2 εκατ. τα ενεργά κρούσματα

Επί του παρόντος, η χώρα έχει καταγράψει περίπου 223.000 ενεργά κρούσματα, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με έκθεση ειδικών του Hebrew University, μέσα σε δύο εβδομάδες θα μπορούσαν να εμφανιστούν από 800.000 έως δύο εκατομμύρια ενεργά κρούσματα, με συνολικά δύο έως τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινούς να νοσούν κατά τη διάρκεια του κύματος της Omicron.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε 1.000 έως 2.000 σοβαρούς ασθενείς, εκ των οποίων το 2-5% αναμένεται να είναι παιδιά κάτω των 12 ετών.
Σύμφωνα με την έκθεση, η πιθανότητα νοσηλείας από την Omicron είναι περίπου 40% χαμηλότερη από την πιθανότητα νοσηλείας με Delta.
Επιπλέον, ενώ ο εμβολιασμός φαίνεται να είναι μόνο μεταξύ 10 και 20% αποτελεσματικός στην πρόληψη της μόλυνσης, παραμένει πάνω από 90% αποτελεσματικός στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων.
Το Ισραήλ αναμένει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων μεταξύ 25 Ιανουαρίου και 30 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης