Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC (ΗΠΑ): Άλλοι 62.000 θάνατοι λόγω covid σε 4 εβδομάδες – Αποδίδονται στη Delta

CDC (ΗΠΑ): Άλλοι 62.000 θάνατοι λόγω covid σε 4 εβδομάδες – Αποδίδονται στη Delta
Δραματική αύξηση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα

Στην πρόβλεψη ότι άλλοι 62.000 Αμερικάνοι πολίτες είναι πιθανό να πεθάνουν τις επόμενες 4 εβδομάδες λόγω της πανδημίας της covid προχώρησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.
Η πρόβλεψη αυτή, αν μη τι άλλο προκαλεί τεράστια ανησυχία καθώς στις ΗΠΑ, επικρατεί η παράλλαξη Omicron, η οποία θεωρείται πως είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τη Delta.
Οι Αμερικάνοι επιστήμονες αποδίδουν ωστόσο τους αυξημένους θανάτους στην Delta και όχι στην Omicron, καθώς όπως υποστηρίζουν η πρόσφατη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό είναι πιθανότατα μια υστέρηση της παραλλαγής Delta, η οποία αυξανόταν προτού η Omicron κυριαρχήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο.
«Μπορεί να δούμε θανάτους από την Omicron, αλλά υποψιάζομαι ότι οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα εξακολουθούν να είναι από το Delta», είπε η επικεφαλής των CDC, Rochell Walensky, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοήσουμε πώς και κατά πόσο η Omicron επηρεάζει τα σύνολα θανάτων από κορωνοϊό.

Η πρόβλεψη

Σύμφωνα με τα CDC, αναμένεται αύξηση των θανάτων κατά 10.400 ως 31.000 την εβδομάδα που ολοκληρώνεται την 5η Φεβρουαρίου, ενώ προβλέπονται άλλες 17.900 με 48.000 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία έως την εβδομάδα που λήγει στις 4 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η πρόβλεψη αυτή πρέπει να εκληφθεί με «επιφύλαξη», με δεδομένη την ταχεία εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2, που προκαλεί μεν σε πολλές περιπτώσεις πιο ήπια συμπτώματα της νόσου, αλλά πυροδοτεί πολλαπλασιασμό των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχεδόν 3.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 την περασμένη Τρίτη 11/1, αριθμός που είναι ο βαρύτερος μέσα σε μια ημέρα από τον Φεβρουάριο του 2021.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 33% και οι θάνατοι κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με την Walenksy να υποστηρίζει πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες.
«Το μέγεθος αυτής της αύξησης σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την παραλλαγή Omicron, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει περίπου το 90% των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα», είπε η Walenksy

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης