Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος συναγερμός: Κρούσμα «τρελών αγελάδων» σε Κίνα, Νότια Κορέα και Φιλιππίνες - Ανέστειλαν το καναδικό κρέας

Νέος συναγερμός: Κρούσμα «τρελών αγελάδων» σε Κίνα, Νότια Κορέα και Φιλιππίνες - Ανέστειλαν το καναδικό κρέας
Η Κίνα εισάγει περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια καναδικού βοείου κρέατος ετησίως, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά

Η Κίνα, η Νότια Κορέα και οι Φιλιππίνες ανέστειλαν τις εισαγωγές καναδικού βοείου κρέατος μετά από κρούσμα ασθένειας των τρελών αγελάδων, σύμφωνα με το Bloomberg .
Η Canadian Cattlemen's Association ανέφερε την Τρίτη ότι η Κίνα και οι άλλες ασιατικές χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν τις εισαγωγές βοείου κρέατος μετά τον εντοπισμό ενός «άτυπου» κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΣΕΒ) σε φάρμα της Αλμπέρτα τον περασμένο μήνα.
Η ΣΕΒ, γνωστή και ως νόσος των τρελών αγελάδων, είναι μια θανατηφόρα νευροεκφυλιστική ασθένεια των βοοειδών που εξαπλώνεται στους ανθρώπους μέσω άρρωστου κρέατος (αν και η άτυπη ΣΕΒ δεν ενέχει κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου).
Η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων είπε ότι η αγελάδα υπέστη ευθανασία επί τόπου και δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι η άτυπη ΣΕΒ έχει εξαπλωθεί.
"Δεν θα έλεγα ότι είναι έκπληξη, αν και ελπίζαμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε", δήλωσε ο Dennis Laycraft, ο εκτελεστικός διευθυντής της Canadian Cattlemen's Association.

Η Κίνα εισάγει περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια καναδικού βοείου κρέατος ετησίως, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά.
Η Νότια Κορέα εισάγει 90 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και οι Φιλιππίνες περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανίχνευση άτυπης ΣΕΒ είναι η πρώτη μετά από έξι χρόνια. Στις ΗΠΑ, η ΣΕΒ εντοπίστηκε μόλις το 2018.

Τον Σεπτέμβριο, αρκετές εμπορικές ομάδες των ΗΠΑ προειδοποίησαν για κρούσματα ΣΕΒ στη Βραζιλία. Για τρεις μήνες, η Κίνα και οι Φιλιππίνες ανέστειλαν τις εισαγωγές βοείου κρέατος από τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η καναδική βιομηχανία βοείου κρέατος θα μπορούσε να πληγωθεί, καθώς ορισμένες από τις κορυφαίες εξαγωγικές αγορές της επιβάλλουν απαγορεύσεις συναλλαγών. Ενδέχεται να αυξηθεί η υπερπροσφορά και οι τιμές του βοείου κρέατος να μειωθούν λόγω των προοπτικών ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξουν ξανά οι ασιατικές αγορές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης