Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο αρχηγός των Oath Keepers - Οι παραπομπές της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο αρχηγός των Oath Keepers - Οι παραπομπές της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής
Οι εισαγγελείς λένε ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Roads χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες για να σχεδιάσει την επίθεση στο Κογκρέσο, αν και ο ίδιος δεν λέγεται ότι ποτέ δεν μπήκε στο κτίριο

Για πρώτη φορά απαγγέλθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορίες για εξέγερση και συνωμοσία. Ο αρχηγός της ακροδεξιάς ομάδας πολιτοφυλακής The Oath Keepers κατηγορήθηκε για ταραχή και συνωμοσία σχετικά με την περσινή επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ο Roads ήταν μεταξύ των 11 ατόμων στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό.

Συνελήφθη στο σπίτι του στο Τέξας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η κατηγορία της εξέγερσης για τη θανατηφόρα εξέγερση. Οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2021 καθώς συνεδρίαζε για να πιστοποιήσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Περισσότερα από 725 άτομα έχουν συλληφθεί για την επίθεση που συγκλόνισε τον κόσμο.

 

Ο Roads, ένας 56χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής και δικηγόρος με σπουδές στο Γέιλ, κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλους για να "αντιταχθεί με τη βία στην εκτέλεση των νόμων που διέπουν τη μεταφορά της προεδρικής εξουσίας".

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο αρχηγός των Oath Keepers - Οι πρώτες παραπομπές της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής

Η κατηγορία της εξέγερσης ορίζεται ως απόπειρα "να ανατρέψει, να καταστρέψει ή να καταστρέψει με τη βία την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών". Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τον κ. Ρόουντς ότι συνεργάστηκε με άλλους Oath Keepers - μια χαλαρά δεμένη πολιτοφυλακή που πιστεύει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαφθαρεί από ελίτ - για να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στην Ουάσιγκτον στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την προεδρία του κ. Biden
Οι εισαγγελείς λένε ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Roads χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες για να σχεδιάσει την επίθεση στο Κογκρέσο, αν και ο ίδιος δεν λέγεται ότι ποτέ δεν μπήκε στο κτίριο. Κατηγορείται ότι δημιούργησε πολλές ομάδες "δυνάμεων γρήγορης αντίδρασης", οι οποίες "σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τα πυροβόλα όπλα για να υποστηρίξουν το σχέδιο τους για να σταματήσουν τη νόμιμη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης