Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς ο εκατομμυριούχος γιατρός Anthony Fauci έγινε κατά πολύ πλουσιότερος εν μέσω πανδημίας

Πώς ο εκατομμυριούχος γιατρός Anthony Fauci έγινε κατά πολύ πλουσιότερος εν μέσω πανδημίας
H οικογένεια Fauci έχει συνολική καθαρή περιουσία άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Αν μη τι άλλο ο Anthony Fauci είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης και εν μέσω πανδημίας είδε την περιουσία του να αυξάνεται περαιτέρω.
Ο Fauci απολαμβάνει ετήσιο μισθό άνω των 400.000 δολαρίων ενώ η σύζυγός του, Christine Grady, επικεφαλής του τμήματος Βιοηθικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας κερδίζει 176.000 δολάρια τον χρόνο.
Σύμφωνα με τα αρχεία, που δημοσίευσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Roger Marshall, η οικογένεια Fauci έχει συνολική καθαρή περιουσία άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Fauci, 80 ετών, ηγείται του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984 και, αν συνεχίσει μέχρι το τέλος της θητείας του Biden το 2024, θα έχει κερδίσει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου.

Η μεγαλύτερη σύνταξη στην ιστορία των ΗΠΑ

Όταν συνταξιοδοτηθεί, η σύνταξη του Fauci θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα 350.000 δολάρια ετησίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Fauci είχε ισχυριστεί στο Κογκρέσο, πως τα οικονομικά του είναι διαφανή και σε δημόσια θέα, μόνο που τα στοιχεία του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή αποκαλύπτουν στοιχεία που δεν ήταν γνωστά για τον ίδιο.
Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Fauci προέρχεται από τον κρατικό μισθό του, αλλά έχει κερδίσει επίσης ένα σημαντικό μέρος από βιβλία και εμφανίσεις.
Ο γερουσιαστής Marshall πιέζει για έναν νέο νόμο που ονομάζεται «FAUCI Act» που θα απαιτεί από μη εκλεγμένους αξιωματούχους να ελέγχονται καλύτερα ως προς τα οικονομικά τους.

Τα...bonus

Μερικά από τα πιο σκοτεινά σημεία είναι ότι, ο Fauci και η σύζυγός του έλαβαν 14.000 δολάρια προκειμένου να παρακολουθήσει «εικονικά», μία σειρά εκδηλώσεις, που σχετίζονται με τη θέση του εν μέσω πανδημίας του Covid.
Το ζευγάρι Fauci έχει στην ιδιοκτησία του και ένα εστιατόριο στο San Francisco.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα, η οικονομική του κατάσταση είναι γνωστή και δημόσια τα τελευταία 37 χρόνια.
Σύμφωνα με το Κέντρο για τη Δημόσια Ακεραιότητα, οι οικονομικές καταστάσεις του Fauci είναι πράγματι διαθέσιμες στο κοινό, ωστόσο, η απόκτησή τους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Τέλος ο Fauci διαθέτει τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικό ποσό μεγαλύτερο των 8.337.000 δολαρίων.

value.JPG14.000.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης