Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει τις ανατολικές ακτές – Ακυρωθήκαν από 2.700 πτήσεις

ΗΠΑ: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει τις ανατολικές ακτές – Ακυρωθήκαν από 2.700 πτήσεις
Οι ανατολικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με σφοδρούς ανέμους και χιονοθύελλες.
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 2.700 πτήσεις υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021 οι αεροπορικές εταιρείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς η ευρύτερη περιοχή πλήττεται από ένα από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι και πολύ δυνατούς ανέμους.
Παράλληλα πάνω από 1.500 πτήσεις είχαν καθυστέρηση.

Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για ακραία φαινόμενα, καθώς οι ανατολικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με σφοδρούς ανέμους και χιονοθύελλες.
Η έκτακτη προειδοποίηση αφορούσε πάνω από 74 εκατ. κατοίκους και δη, τις πολιτείες της Βορείου και Νοτίου Καρολίνας με τις αρχές να ζητούν από τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Οι κυβερνήτες της Γεωργίας, της Βιρτζίνια, της Βορείου και της Νοτίου Καρολίνας έχουν κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Υπολογίζεται πως 100.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόνο στη Νότιο Καρολίνα και άλλα 10.000 στις γειτονικές πολιτείες.

Πολικό ρεύμα

Στη νοτιοδυτική Φλόριντα έχει αντιστοίχως εκδοθεί προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους.
Στο άλλο άκρο, στα βορειοανατολικά της χώρας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές της Νέας Αγγλίας το θερμόμετρο χθες υποχώρησε στους -35 βαθμούς Κελσίου, με την περιοχή να πλήττεται από ένα πολικό ρεύμα από την Αρκτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης