Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΑΕ: Τρεις νεκροί από την επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι - Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούτι

ΗΑΕ: Τρεις νεκροί από την επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι - Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούτι
Οι αρχές πιστεύουν ότι η επίθεση έγινε με drones
Σχετικά Άρθρα
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση στο Άμπου Ντάμπι τη Δευτέρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης
Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές και είχε ως αποτέλεσμα εκρήξεις σε τρία βυτιοφόρα καυσίμων κοντά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της κρατικής εταιρείας πετρελαίου ADNOC.
Οι νεκροί είναι ένας Πακιστανός και δύο Ινδοί υπήκοοι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ WAM.
Σύμφωνα με το CNBC, οι πυρκαγιές ξέσπασαν τη Δευτέρα το απόγευμα στη βιομηχανική περιοχή Musaffah και σε εργοτάξιο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Abu Dhabi στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, ανέφερε η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι σε ανακοίνωσή της.

Επίθεση με drones

Οι αρχές πιστεύουν ότι η επίθεση έγινε με drones.
«Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι αιτία των πυρκαγιών είναι μικρά ιπτάμενα αντικείμενα, που πιθανόν ανήκουν σε drones, που έπεσαν στις δύο περιοχές.
Ομάδες από τις αρμόδιες αρχές έχουν αποσταλεί και η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάσβεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η αρχική δήλωση ανέφερε ότι «δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν από τα δύο ατυχήματα», προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει πλήρης έρευνα.
Eκπρόσωπος του κινήματος των Χούτι της Υεμένης, το οποίο από το 2015 βρίσκεται σε πόλεμο με τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που περιλαμβάνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ότι οι μαχητές του έχουν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση και ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες , σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης