Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal για τη Microsoft: Εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολ.

Μεγάλο deal για τη Microsoft: Εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολ.
Η Activision έχει κλονιστεί τους τελευταίους μήνες μετά τις κατηγορίες κατά στελεχών της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση
Σχετικά Άρθρα

Στην εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολ. προχώρησε η Microsoft, με τη μετοχή της εταιρείες - κολοσσού στο gaming, να καταγράφει άλμα 37%.
Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal.
Η μετοχή  ης Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση.
Η Activision, η οποία έχει κυκλοφορήσει πολύ δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty και το Tony Hawk's Pro Skater, έχει κλονιστεί τους τελευταίους μήνες μετά τις κατηγορίες κατά στελεχών της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση.
Τη Δευτέρα, η Activision ανακοίνωσε ότι απέλυσε δεκάδες στελέχη μετά από σχετική έρευνα, σύμφωνα με το CNBC.

Θα παραμείνει ο CEO παρά το σκάνδαλο

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Bobby Kotick, ο οποίος δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων εντός της εταιρείας του, θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος και θα αναφέρεται στο αφεντικό της Microsoft στο Xbox, Phil Spencer.
Η Microsoft έχει γίνει πιο επιθετική στον κλάδο του gaming τα τελευταία χρόνια.
Εξαγόρασε την κατασκευάστρια του «Minecraft» Mojang έναντι 2,5 δισ. δολ. το 2014, ενώ πέρυσι ολοκλήρωσε την εξαγορά του κατασκευαστή παιχνιδιών Bethesda, έναντι 7,5 δισ. δολ.

«Μάχη» γιγάντων για το metaverse

Η Microsoft ανταγωνίζεται τη Meta (πρώην Facebook) για την κατασκευή τεχνολογιών σχετικά με τη δημιουργία ενός εικονικού κόσμου που ονομάζεται metaverse.
Στην πραγματικότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ήταν ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος της Big Tech που αναγνώρισε δημόσια την αξία του metaverse, μήνες πριν από τον CEO της Meta Mark Zuckerberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης