Τελευταία Νέα
Διεθνή

Africa Health Research Institute: Το «τσουνάμι» της Omicron μπορεί να ανακόψει την πανδημία

Africa Health Research Institute: Το «τσουνάμι» της Omicron μπορεί να ανακόψει την πανδημία
Η μελέτη δείχνει ότι η Omicron μπορεί να εκτοπίσει τη Delta
Σχετικά Άρθρα
To ισχυρό κύμα που προκαλεί η μετάλλαξη Omicron θα μπορούσε να επισπεύσει το τέλος των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία, καθώς φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση και να παρέχει προστασία έναντι της παραλλαγής Delta, ανέφεραν ερευνητές με έδρα τη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μια εργαστηριακή μελέτη που χρησιμοποίησε δείγματα από 23 άτομα με τη μετάλλαξη Omicron τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, έδειξε ότι ενώ όσοι στο παρελθόν όσοι είχαν νοσήσει με Delta μπορεί να κολλήσουν Omicron, αλλά όσοι κολλήσουν Omicron δεν μπορούν να μολυνθούν με Delta.
Ενώ η Οmicron είναι σημαντικά πιο μεταδοτική από τη Delta, τα νοσοκομειακά δεδομένα και τα δεδομένα θνησιμότητας σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής -- η πρώτη χώρα που βίωσε το κύμα κρουσμάτων από Omicron - φαίνεται να δείχνουν ότι προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόηση.

H Omicron μπορεί να εκτοπίσει τη Delta

Η μελέτη δείχνει ότι η Omicron μπορεί να εκτοπίσει τη Delta, ανέφεραν οι ερευνητές με επικεφαλής τον Alex Sigal του Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας της Αφρικής.
Οι συνέπειες μιας τέτοιας μετατόπισης θα εξαρτηθούν από το αν η Omicron είναι όντως λιγότερο παθογόνος από το Delta», ανέφεραν οι ερευνητές.
«Εάν ναι, τότε η συχνότητα της σοβαρής νόσου Covid-19 θα μειωθεί και η μόλυνση μπορεί να μετατραπεί σε λιγότερο ενοχλητική για τα άτομα και την κοινωνία».
Στη Νότια Αφρική, οι θάνατοι κατά τη διάρκεια του κύματος Omicron κορυφώθηκαν σε περίπου 15% του ποσοστού που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της Delta.
«Από τους 23 συμμετέχοντες, οι 14 εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αλλά μόνο ένας χρειαζόταν συμπληρωματικό οξυγόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Δέκα είχαν εμβολιαστεί με εμβόλια Pfizer και Johnson & Johnson, αλλά παρόλα αυτά μολύνθηκαν με την Omicron.
Η Omicron εξετάστηκε επίσης σε 18 δείγματα που ελήφθησαν από 14 άτομα που είχαν προηγουμένως νοσήσει με Delta και έδειξε «εκτεταμένη διαφυγή» από τα αντισώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης