Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία ο Silvio Berlusconi

Ιταλία: Αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία ο Silvio Berlusconi
Έξι ημέρες πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου, επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, ότι η υποψηφιότητα Berlusconi, παρά την επίσημη στήριξη από σύσσωμη την Κεντροδεξιά, δεν δείχνει να είναι σε θέση να συγκεντρώσει την αναγκαία στήριξη των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών

«Η προσπάθεια του Silvio Berlusconi για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας σταμάτησε», δήλωσε σήμερα ο στενός του συνεργάτης και βουλευτής, Vittorio Sgarbi. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τις περασμένες ημέρες ο Sgarbi βοήθησε τον «Καβαλιέρε» να έρθει σε επαφή με ανένταχτους βουλευτές και γερουσιαστές, με στόχο να αυξήσει τους υποστηρικτές του.

«Το κύριο πρόβλημα θεωρώ ότι εντοπίζεται σε ανησυχίες ψυχολογικού χαρακτήρα.
Η όλη επιχείρηση, εκ των πραγμάτων, έχει σταματήσει και, τώρα, νομίζω ότι ο Silvio Berlusconi προσπαθεί να δει αν υπάρχει μια αξιοπρεπής διέξοδος, με έναν υποψήφιο της αρεσκείας του. Ίσως και τον ίδιο τον νυν πρόεδρο, Sergio Matarela», δήλωσε ο Sgarbi.

Έξι ημέρες πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου, επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, ότι η υποψηφιότητα Berlusconi, παρά την επίσημη στήριξη από σύσσωμη την Κεντροδεξιά, δεν δείχνει να είναι σε θέση να συγκεντρώσει την αναγκαία στήριξη των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών.
Ο «Μίστερ TV», στη φάση αυτήν, δείχνει να θέλει να ποντάρει σε μια άλλη προσωπικότητα του ευρύτερου συντηρητικού χώρου.
Ίσως να πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Παρά τη Προεδρία της κυβέρνησής του, τον πολύπειρο δημοσιογράφο και πολιτικό Gianni Leta ογδόντα έξι ετών.

Μια άλλη, ισχυρότερη εναλλακτική, έως τώρα είναι η επανεκλογή του Matarela, με στόχο να παραμείνει ο Mario Draghi στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, την άνοιξη του 2023.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης