Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ προσφέρει υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών στα ΗΑΕ

Το Ισραήλ προσφέρει υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών στα ΗΑΕ
Είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τους πολίτες σας από παρόμοιες επιθέσεις, δήλωσε ο Bennett προς τον ομόλογό του

Το Ισραήλ πρόσφερε υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά νέων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετά μια πολύνεκρη επίθεση του κινήματος Χούθι της Υεμένης το οποίο ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftaly Bennett.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα όταν τρία βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων εξερράγησαν στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα εκτόξευσε "μεγάλο αριθμό" μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πέντε βαλλιστικούς πυραύλους κατά την επίθεση.
Στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftaly Bennett καταδίκασε την "τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη" όπως την περιέγραψε.
Ο εκπρόσωπός του επισύναψε αντίγραφο της συλλυπητήριας επιστολής που στάλθηκε τη Δευτέρα στον ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Mohammed bin Zayed al-Nahian.

Boήθεια με κάθε τρόπο

"Είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τους πολίτες σας από παρόμοιες επιθέσεις", έγραψε ο Bennett.
"Έδωσα εντολή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας να παράσχουν στις ομόλογές τους στα ΗΑΕ οποιαδήποτε βοήθεια, εφόσον ενδιαφέρεστε".
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με το Μπαχρέιν υπέγραψαν -- με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ -- συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ στον Λευκό Οίκο το 2020. Οι δύο χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ έχουν κοινές ανησυχίες για το Ιράν και τις συμμαχικές του δυνάμεις στην περιοχή.
"Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά μαζί σας στη συνεχιζόμενη μάχη κατά των εξτρεμιστικών δυνάμεων στην περιοχή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς για να νικήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς", αναφέρει ο Bennett στο μήνυμά του προς τον σεΐχη Mohammed.
Ο Bennett και ο σεΐχης Mohammed είχαν συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, στην πρώτη δημόσια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

www.bankingnewsg.r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης