Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φως στο τούνελ» της πανδημίας για τις ΗΠΑ, που βλέπουν τον αριθμό των κρούσματων COVID-19 να βυθίζεται

«Φως στο τούνελ» της πανδημίας για τις ΗΠΑ, που βλέπουν τον αριθμό των κρούσματων COVID-19 να βυθίζεται
Η Δημοκρατική Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul, ανησυχεί ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενδέχεται να αυξηθούν στο εγγύς μέλλον, «αλλά συνολικά, η πρόγνωση, η πρόβλεψη για τον COVID είναι πολύ πιο φωτεινή από ό,τι ήταν πριν».
Σχετικά Άρθρα

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 έχει μειωθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι το κύμα της Omicron υποχωρεί.
Τριάντα τέσσερις πολιτείες κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πολιτείες που ανέφεραν πτώση μιας ημέρας, σύμφωνα με ανάλυση των Epoch Times.
Αυτό περιλαμβάνει ορισμένες από τις πολιτείες που είδαν τεράστιες αυξήσεις που τροφοδοτήθηκαν από την Omicron, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνια και της Φλόριντα.
Η Omicron είναι μια από τις νεότερες παραλλαγές του κορωνοϊού που προκαλεί τον COVID-19.
Άλλες πολιτείες που έχουν δει λιγότερα κρούσματα πρόσφατα περιλαμβάνουν την Αλαμπάμα, το Ντέλαγουερ, τη Γεωργία, τη Λουιζιάνα, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Ντακότα, το Όρεγκον και την Πενσυλβάνια.
Οι πολιτείες σε κάθε περιοχή της χώρας έχουν αναφέρει λιγότερα κρούσματα και σε μικρότερο αριθμό έχει δει επίσης μικρότερο αριθμό ατόμων που εισάγονται σε νοσοκομεία με ή για COVID-19.
Η Omicron είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Delta, η οποία κυριάρχησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μήνες πέρυσι.
Ωστόσο, προκαλεί σε μικρότερο ποσοστό περιπτώσεων που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή οδηγούν σε θάνατο.
Οι πολιτείες είδαν σημαντική αύξηση στα θετικά τεστ με την εμφάνιση της Omicron στα τέλη του περασμένου έτους, εν μέρει επειδή τα εμβόλια COVID-19 παρέχουν μικρή προστασία έναντι της μόλυνσης από το στέλεχος.

Η κορύφωση και η πτώση

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη ξεπέρασαν τις 90.000 στις 7 Ιανουαρίου, αλλά έκτοτε μειώθηκαν κατακόρυφα, φτάνοντας τις 26.772 τη Δευτέρα.
Τα νοσοκομεία που αποδίδονται στον COVID-19 έχουν επίσης μειωθεί στη βορειοανατολική πολιτεία τις τελευταίες ημέρες.
Η Δημοκρατική Κυβερνήτης Kathy Hochul, ανησυχεί ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενδέχεται να αυξηθούν στο εγγύς μέλλον, «αλλά συνολικά, η πρόγνωση, η πρόβλεψη για τον COVID είναι πολύ πιο φωτεινή από ό,τι ήταν πριν».
«Τα σύννεφα του COVID διαλύονται», είπε στους δημοσιογράφους στο Latham την περασμένη εβδομάδα.
Στην Αλαμπάμα, τα κρούσματα μειώθηκαν από πάνω από 14.000 στις 10 Ιανουαρίου σε κάτω από 10.000 για αρκετές ημέρες.
Το Νιου Τζέρσεϊ κατέγραψε πάνω από 33.400 κρούσματα στις 7 Ιανουαρίου.
Δέκα ημέρες αργότερα, η πολιτεία έπεσε κάτω από 8.300.
Ο ημερήσιος αριθμός στο Όρεγκον μειώθηκε από σχεδόν 9.000 στις 3 Ιανουαρίου σε λιγότερο από 1.800 περίπου μια εβδομάδα αργότερα.
Στις άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας και της Αϊόβα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, έχουν μειωθεί ελαφρώς ή έχουν καταγράψει πτώση μόνο μίας ημέρας.
Συνολικά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε από 1,3 εκατομμύρια στις 10 Ιανουαρίου στα μέσα των 800.000 τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν από τις πολιτείες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Γρήγορη άνοδος, γρήγορη κάθοδος

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι η μείωση των κρουσμάτων θα μπορούσε να έρθει γρήγορα, παρόμοια με τις πτώσεις που παρατηρήθηκαν στη Νότια Αφρική και σε άλλες χώρες που αντιμετώπισαν νωρίτερα κύματα Omicron.
Η Omicron είναι το νέο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα, εκτοπίζοντας την παραλλαγή Delta τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη γονιδιωματική αλληλουχία ενός δείγματος περιπτώσεων.
Παρόλο που η νέα παραλλαγή οδηγεί σε χαμηλότερο ποσοστό νοσηλειών, οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερφόρτωση των νοσοκομείων, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και λιγότερες κλίνες από ό,τι πριν από αρκετά χρόνια.
Επιπλέον, τα εμβόλια που είχαν αποδειχθεί αποτελεσματικά έναντι λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών από προηγούμενες παραλλαγές σταμάτησαν να λειτουργούν επίσης κατά του Delta και είναι ακόμη λιγότερο αποτελεσματικά κατά της Omicron, ιδιαίτερα κατά της μόλυνσης, σύμφωνα με μελέτες.

Τα εμβόλια βοηθούν

Ακόμη και μια δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer δεν αρκεί για την προστασία από τη μόλυνση από την Omicron, είπαν Ισραηλινοί επιστήμονες αυτήν την εβδομάδα , μετά από πρώιμα δεδομένα που έδειχναν ότι η αρχική ενίσχυση της βολής της Moderna διήρκεσε μόνο αρκετές εβδομάδες πριν γλιστρήσει.
Τα πρωταρχικά σχήματα εμβολίων έχουν κάπως αντέξει ενάντια στη σοβαρή ασθένεια και σε πολλές περιοχές, περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι μη εμβολιασμένοι παρά εμβολιασμένοι, ωθώντας τους αξιωματούχους να παροτρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να ενισχυθούν.
Με βάση τα δεδομένα νοσηλείας, οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια δήλωσαν ότι μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου 2021, τα μη εμβολιασμένα άτομα είχαν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με COVID-19 σε σχέση με τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.
Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των εμβολιασμένων ασθενών συνεχίζει να αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές.
Στη Μασαχουσέτη, για παράδειγμα, όπου τα κρούσματα έχουν υποχωρήσει αλλά οι νοσηλείες όχι, το 48% από τους 3.223 ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία στις 13 Ιανουαρίου εμβολιάστηκαν πλήρως όταν προσβλήθηκαν από την ασθένεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της πολιτείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης