Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο έλεος της Omicron η Γερμανία – Ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 112.000 κρούσματα

Στο έλεος της Omicron η Γερμανία – Ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 112.000 κρούσματα
Περιοριστικά μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση
Σχετικά Άρθρα

Παραδομένη στην παράλλαξη Omicron είναι η Γερμανία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε πάνω από 112.000 κρούσματα covid.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 112.323 κρούσματα και 239 θάνατοι (συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 8,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι σε 116.081), με τον δείκτη επίπτωσης σε εβδομαδιαία βάση να φτάνει τις 584,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της Omicron, η οποία ευθύνεται για το 70% των κρουσμάτων, οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν την πρόσβαση στα μπαρ και στα εστιατόρια μόνο στους ανθρώπους που είτε έχουν λάβει τρίτη δόση εμβολίου, ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ πέρα από το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19.
Ο καγκελάριος Olaf Scholz θέλει ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός στη Γερμανία – όπου τα 60 εκατ. από τα 83 εκατ. κατοίκους έχουν εμβολιαστεί πλήρως –, όμως η υιοθέτηση αυτού του μέτρου καθυστερεί, ενώ υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
«Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ πως αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο και θα ασκήσω ενεργά πίεση προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Scholz σε πρόσφατη ομιλία του στη Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης