Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Βρετανία ξεκινούν συνομιλίες για τους δασμούς Trump σε χάλυβα και αλουμίνιο

ΗΠΑ και Βρετανία ξεκινούν συνομιλίες για τους δασμούς Trump σε χάλυβα και αλουμίνιο

Και τα δύο μέρη δεσμεύονται να εργαστούν για την ταχεία διευθέτηση του θέματα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου και στις δύο αγορές έναντι της συνεχιζόμενης κοινής πρόκλησης της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας και θα ενισχύει τη δημοκρατική τους συμμαχία, αναφέρουν οι δύο χώρες στην κοινή τους ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαμάχη όσον αφορά τους δασμούς που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στον χάλυβα και το αλουμίνιο.
Οι δύο χώρες δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία ή χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες, αλλά σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι συζητήσεις θα εξετάσουν την "παγκόσμια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα χάλυβα και αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένης εφαρμογή δασμών των ΗΠΑ” στα μέταλλα από τη Βρετανία, αναφέρει το Reuters.
Οι συνομιλίες θα καλύψουν επίσης το θέμα των δασμών που επέβαλε ως αντίποινα σε αμερικανικά αγαθά το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Και τα δύο μέρη δεσμεύονται να εργαστούν για την ταχεία διευθέτηση του θέματα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου και στις δύο αγορές έναντι της συνεχιζόμενης κοινής πρόκλησης της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας και θα ενισχύει τη δημοκρατική τους συμμαχία”, αναφέρουν οι δύο χώρες στην κοινή τους ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από μια τηλεδιάσκεψη της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo και της υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλεείου για το Διεθνές Εμπόριο όπου συζήτησαν το θέμα των δασμών, την Τρίτη.
Η Εμπορική Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Katherine Tai επίσης υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών.
Η Βρετανία επιθυμεί να διασφαλίσει την ίδια αδασμολόγητη πρόσβασης στην αμερικανική αγορά χάλυβα και αλουμινίου που παραχώρησε η Ουάσιγκτον στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου στο πλαίσιο μια συμφωνίας ποσοστώσεων που επετεύχθη τον Οκτώβριο
Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικοί δασμοί στα μέταλλα -25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο- επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2018 από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για λόγους εθνικής ασφάλειας και έκτοτε αποτελούν σημαντικό θέμα διαξιφισμών στο διατλαντικό εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης