Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan παροτρύνει πολίτες και εταιρίες να αλλάξουν σε τουρκικές λίρες, τις αποταμιεύσεις σε συνάλλαγμα

Ο Erdogan παροτρύνει πολίτες και εταιρίες να αλλάξουν σε τουρκικές λίρες, τις αποταμιεύσεις σε συνάλλαγμα
Η σκυροδέτηση της Μονάδας 4 του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία θα μπορούσε να αρχίσει το 2022
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κάλεσε σήμερα Τετάρτη τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρείες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τις αποταμιεύσεις τους που έχουν σε ξένο νόμισμα, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Erdogan είπε ότι 163 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος που προστατεύει τις καταθέσεις της λίρας από την υποτίμηση του συναλλάγματος.

Η σκυροδέτηση της Μονάδας 4 του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία θα μπορούσε να αρχίσει το 2022.

Η Rosatom σχεδιάζει να αρχίσει τη συγκεκριμένη εργασία στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό μέσα στο τρέχον έτος.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα Τετάρτη ο Anton Dedusenko, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Rusatom Energy International (ρωσική εταιρεία που ανήκει στην Rosatom), μιλώντας στο φόρουμ «Rosatom Projects in the Middle East and North Africa», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO 2020 στο Ντουμπάι.
«Όσον αφορά τη Μονάδα 4, αναμένουμε ότι η σκυροδέτηση θα ξεκινήσει το 2022», δήλωσε ο Dedusenko, επισημαίνοντας ότι η άδεια για την κατασκευή της μονάδας έχει ήδη εκδοθεί.
Η έγχυση του πρώτου σκυροδέματος για τη Μονάδα 1 του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2018, για τη Μονάδα 2 στα τέλη Ιουνίου 2020, ενώ η κατασκευή της Μονάδας 3 ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2021.
Το πυρηνικό εργοστάσιο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάιο του 2023, όπως είχε εξαγγείλει τον προηγούμενο Σεπτέμβιο ο Recep Tayyip Erdogan.
Σήμερα, το εργοτάξιο του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο στον τομέα κατασκευής πυρηνικών σταθμών.
Καθημερινά εργάζονται περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, ενώ χρησιμοποιούνται περισσότερα από 1.000 μηχανήματα και οχήματα κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων 70 και πλέον γερανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης