Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα μάκρο - Στο -1,13% o S&P 500

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα μάκρο - Στο -1,13% o S&P 500
Ανακτά το χαμένο έδαφος ο Nasdaq…

Με θετικά πρόσημα συνεχίζονται στη Wall Street οι συναλλαγές την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, με τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτης Nasdaq να σημειώνει ισχυρό rebound μία ημέρα αφότου έπεσε σε περιοχή διόρθωσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,82%, στις 34.743 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινείται στο -1,13%, στις 4.481 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο -1,20%, στις 14.154 μονάδες

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της United Airlines υποχωρούν περίπου 1%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και τη μείωση κρατήσεων που εμφάνισε λόγω της παραλλαγής Omicron.
H American Airlines ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις, αλλά μείωσε τo guidance, με τη μετοχή της να κινείται στο +1,2%.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το Netflix θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας κατέγραψε σημαντική βελτίωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 8 μονάδες τον Ιανουάριο και ανήλθε στις 23,2 μονάδες, από τις 15,2 μονάδες που ήταν τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία για την ανεργία την Πέμπτη έδειξαν ότι η άνοδος του Omicron θα μπορούσε να βλάψει την ανάκαμψη.
Χαμηλότερα κινήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές παραμένουν υψηλές και τα αποθέματα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 4,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,18 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.
Παράλληλα, οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν συνολικά σε 286.000, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.
Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στα 1.844 δολάρια, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,21% στα 86,7 δολάρια το βαρέλι.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, με τους traders να προεξοφλούν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, κατά 25 μ.β.
Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς είναι στο 1,84%. 

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό να κυριαρχούν.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,65% στις 15.912 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,06% στις 7.585 μονάδες.
Στις 7.194 μονάδες με άνοδο 0,30% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,73% στις 27.570 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύτηκε στις 8.814 μονάδες, με άνοδο 0,45%.

Στο ταμπλό, τα κέρδη στις μετοχές των εξορυκτικών εταιριών και η αισιοδοξία για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου αντισταθμίστηκαν από την πτώση κλάδων, όπως της τεχνολογίας, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις επιτοκίων.
Οι μετοχές των εξορυκτικών εταιριών με έκθεση στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 0,6% ενώ των εταιριών υγείας υποχώρησαν κατά 0,7% και οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν πτώση 0,5%.

Γερμανία: Αύξηση - ρεκόρ 24,2% στον δείκτη τιμών παραγωγού

Ιστορική αύξηση - ρεκόρ κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού της βιομηχανίας στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2021, σε ετήσια βάση.
Τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός χονδρικής είχε ανέλθει στο 19,2%.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.
Άλμα 69% σημείωσαν οι τιμές της ενέργειας σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία ενισχύθηκαν κατά 15,7%.

Κίνα: Μείωσε τα βασικά επιτόκια χορήγησης δανείων

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε εκ νέου τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το αρχικό επιτόκιο του ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης από 3,8% σε 3,7%.
Τον Δεκέμβριο, η PBOC μείωσε το βασικό επιτόκιο ενός έτους για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.
Το αρχικό επιτόκιο του πενταετούς δανείου μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης από 4,65% σε 4,6% — ήταν η πρώτη μείωση από τον Απρίλιο του 2020, στο απόγειο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Τα αρχικά επιτόκια δανείων (LPR) επηρεάζουν τα επιτόκια δανεισμού για δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών στη χώρα.
Τα περισσότερα νέα και εκκρεμή δάνεια στην Κίνα βασίζονται στο LPR ενός έτους, αλλά το επιτόκιο πενταετίας επηρεάζει την τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με το Reuters.
Μια πρόωρη δημοσκόπηση του Reuters είχε δείξει ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες περίμεναν η Κίνα να μειώσει και τα δύο επιτόκια δανεισμού την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898