Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η Omicron στη Γερμανία – Ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 140.000 κρούσματα

Εκτός ελέγχου η Omicron στη Γερμανία – Ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 140.000 κρούσματα
Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται η κορύφωση του κύματος
Σχετικά Άρθρα

Ρεκόρ κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου και καταγράφηκαν για πρώτη φορά πάνω από 140.000 σε μια ημέρα.
Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 140.160 μολύνσεις με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 8.460.546.
Παράλληλα, καταγράφηκαν 170 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 116.485.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn υποστήριξε πως η κορύφωση του κύματος της Omicron αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου.
Όπως είπε, δεν υπάρχει «κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού» λόγω της έξαρσης της Omicron και προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί σοβαρά πάλι, αφού είναι ακόμα υψηλό το ποσοστό ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Σημειώνεται πως ο καγκελάριος Olaf Scholz θέλει ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός στη Γερμανία – όπου τα 60 εκατ. από τα 83 εκατ. κατοίκους έχουν εμβολιαστεί πλήρως –, όμως η υιοθέτηση αυτού του μέτρου καθυστερεί, ενώ υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
«Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ πως αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο και θα ασκήσω ενεργά πίεση προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Scholz σε πρόσφατη ομιλία του στη Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης