Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύελλα αντιδράσεων: Η Κίνα επαναφέρει το πρωκτικό τεστ κορωνοϊού λίγο πριν τη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Θύελλα αντιδράσεων: Η Κίνα επαναφέρει το πρωκτικό τεστ κορωνοϊού λίγο πριν τη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
Η λήψη πρωκτικού επιχρίσματος είναι μία πρακτική που χρησιμοποιείται στην Κίνα από το 2020, αλλά επικράτησε στο Πεκίνο τον Ιανουάριο του 2021, όταν ένα εννιάχρονο αγόρι βρέθηκε θετικό στον ιό

Με κινήσεις απελπισίας και σκληρά μέτρα επιχειρεί η Κίνα να αναχαιτίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορvνοϊού, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Τουλάχιστον 27 άτομα υποβλήθηκαν στα αμφιλεγόμενα πρωκτικά τεστ σε μια πολυκατοικία στο Πεκίνο, όπου μια 26χρονη γυναίκα είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον. Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της παραλλαγής στην πόλη, σύμφωνα με κινεζική εφημερίδα.
Η αμφιλεγόμενη πρακτική που επανέρχεται στη χώρα του Κόκκινου Δράκου, έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από διάφορες ξένες κυβερνήσεις.
Το κτήριο γραφείων όπου εργαζόταν η γυναίκα που βρέθηκε θετική, αποκλείστηκε από τον έξω κόσμο χωρίς προειδοποίηση την Κυριακή, με τους υπαλλήλους να απαγορεύεται να φύγουν και να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ Covid-19.
Οι υγειονομικοί εθεάθησαν να κουβαλούν μεγάλα κουτιά με κλινοσκεπάσματα στην είσοδο του γραφείου για τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα.
Το Πεκίνο βρίσκεται εν μέσω αυστηρού lockdown και διεξάγει μαζικά τεστ, με την πόλη να αναφέρει την πρώτη εγχώρια μόλυνση Oμικρον στις 15 Ιανουαρίου.
Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (21/1) 11 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στην πρωτεύουσα, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα ακύρωσε τα σχέδια πώλησης εισιτηρίων στο κοινό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είπε ότι θα επιτρέπει να παρευρίσκονται μόνο «επιλεγμένοι» θεατές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.
Οι διοργανωτές είπαν σήμερα ότι ακυρώνεται και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για το κοινό.
Η κατοικημένη περιοχή της Χαιντιάν όπου ζει το επιβεβαιωμένο κρούσμα «Oμικρον» έχει σφραγιστεί. Μεγάλα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίζουν τους ανθρώπους να μπαίνουν και να βγαίνουν, ενώ πραγματοποιούνται δοκιμές, ανάμεσά τους πλέον και πρωκτικά τεστ.
Η λήψη πρωκτικού επιχρίσματος είναι μία πρακτική που χρησιμοποιείται στην Κίνα από το 2020, αλλά επικράτησε στο Πεκίνο τον Ιανουάριο του 2021, όταν ένα εννιάχρονο αγόρι βρέθηκε θετικό στον ιό.
Η Κίνα πυροδότησε περαιτέρω διαμάχη τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν επέκτεινε τα αμφιλεγόμενα τεστ στους ξένους ταξιδιώτες που έφθαναν στο Πεκίνο.
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία εξέφρασαν ανησυχίες για τις δοκιμές αυτές, αν και η Κίνα έχει αρνηθεί τις καταγγελίες οτι οι υγειονομικοί έδειχναν...ιδιαίτερο ζήλο στους Αμερικανούς διπλωμάτες.
Γιατροί εξηγούν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εξετάσεις αυτές μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια λοιμώξεων επειδή τα ίχνη είναι ανιχνεύσιμα στον πρωκτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στην αναπνευστική οδό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης