Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Με την Omicron οδεύουμε προς την κορύφωση της πανδημίας – Κίνδυνος από την εμφάνιση νέας παραλλαγής

Fauci: Με την Omicron οδεύουμε προς την κορύφωση της πανδημίας – Κίνδυνος από την εμφάνιση νέας παραλλαγής
Τα δύο μακροπρόθεσμα σενάρια για τον τρίτο χρόνο της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Την αισιοδοξία του ότι το κύμα της μετάλλαξης Omicron που έχει οδηγήσει τις λοιμώξεις και τις νοσηλείες στο Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ σύντομα θα κορυφωθεί, αν και η μείωση αυτή δεν θα είναι ομοιόμορφη σε όλες τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε ζητήματα πανδημίας, Antony Fauci, σύμφωνα με το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.
«Τα πράγματα φαίνονται καλά», δήλωσε ο Fauci , διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο ABC
«Δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη στιγμή».

Μείωση νέων κρουσμάτων

Οι μολύνσεις «αρχίζουν να μειώνονται μάλλον απότομα στα βορειοανατολικά και μεσοδυτικά των ΗΠΑ, δήλωσε ο Fauci, σύμφωνα με την πορεία της παραλλαγής στη Νότια Αφρική και σε άλλα μέρη. Είπε ακόμη ότι αναμένει ότι οι πολιτείες στο Νότο και τη Δύση, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, θα ακολουθήσουν σύντομα την ίδια πτωτική πορεία, ανάλογα εν μέρει με τα ποσοστά εμβολιασμού.
:Πιστεύω ότι θα αρχίσετε να βλέπετε μια στροφή σε ολόκληρη τη χώρα»,.
«Μπορεί να υπάρξει λίγο περισσότερος πόνος και ταλαιπωρία με νοσηλείες σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν κάνει ενισχυτικές δόσεις κατά του κορωνοϊού», σημείωσε.

Τα δύο σενάρια

Ο Fauci αναφέρθηκε και σε δύο πιο μακροπρόθεσμα σενάρια για τον κορωνοϊό, καθώς η πανδημία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της.
Το πρώτο είναι ότι ο κορωνοϊος γίνεται "λιγότερο επιθετικός" και μπορεί να ελεγχθεί.
"Δεν εξαλείφεται, αλλά πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε ουσιαστικά ενσωματώνεται στις γενικές αναπνευστικές λοιμώξεις με τις οποίες έχουμε μάθει να ζούμε", είπε.
Το χειρότερο σενάριο είναι η εμφάνιση μιας ακόμα πιο επικίνδυνης παραλλαγής, είπε.
Αυτή η πιθανότητα είναι ένας ακόμη λόγος για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι και να κάνουν αναμνηστικές δόσεις, τόνισε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης