Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επίκειται επίθεση αστραπή της Ρωσίας στην Ουκρανία, 60 ομάδες μάχης στα σύνορα - Διαφωνεί ο Borrell, fake news λέει η Ρωσία

Βρετανία: Επίκειται επίθεση αστραπή της Ρωσίας στην Ουκρανία, 60 ομάδες μάχης στα σύνορα - Διαφωνεί ο Borrell, fake news λέει η Ρωσία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση ήταν «αρκετά ζοφερή», αλλά ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος.

Θέμα χρόνου θεωρεί την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να αναφέρει μια επίθεση εκ μέρους της Μόσχας θα ήταν «καταστροφική» και μια «επώδυνη, βίαιη και αιματηρή επιχείρηση».
Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell σχεδόν χλεύασε ανοιχτά το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για τις δραματικές ανακοινώσεις τους για εκκενώσεις προσωπικού της πρεσβείας λόγω απειλής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Είπε ότι δεν χρειάζεται να "δραματοποιηθεί" η κατάσταση δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι η διπλωματία θα επικρατήσει.
Η Μόσχα επίσης συνέχισε να καταδικάζει αυτό που αποκάλεσε «υστερία παραπληροφόρησης» που επικρατεί στη Δύση, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω την κρίση.

Ωστόσο, η Βρετανία και ο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζουν «ζοφερές» πληροφορίες από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου που προειδοποιούν ...η Ρωσία σχεδιάζει έναν «πόλεμο αστραπή» για να κατακτήσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.
Ο Τζόνσον τόνισε ότι μια επίθεση της Ρωσίας θα ήταν ένα «καταστροφικό βήμα» και «αιματηρή επιχείρηση» .
«Οι πληροφορίες είναι πολύ ξεκάθαρες υπάρχουν 60 ρωσικές ομάδες μάχης στα σύνορα της Ουκρανίας, το σχέδιο για έναν πόλεμο αστραπή που θα μπορούσε να καταστρέψει  το Κίεβο είναι πραγματικός κίδνυνος».
«Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές στο Κρεμλίνο, στη Ρωσία, ότι αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα».
Πρόσθεσε κατά τη διάρκεια των σχολίων ότι «από τη ρωσική σκοπιά, θα είναι μια επώδυνη, βίαιη και αιματηρή επιχείρηση».
Κατέληξε με τα εξής: "Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι στη Ρωσία να καταλάβουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια νέα Τσετσενία"

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στέλνουν αεροπλάνα και στρατό

Με βάση πληροφορίες :
??  F-16 στη Λιθουανία
?? στρατεύματα στη Ρουμανία
?? F-35 στη Βουλγαρία
?? φρεγάτα που κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα 

Το Σαββατοκύριακο η Ρωσία κατηγόρησε τη Βρετανία ότι πυροδότησε άσκοπα εντάσεις με fake news.
Η Βρετανία δεν συμμετέχει στις διπλωματικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του Ρώσου ΥΠΕΞ Sergey Lavrov στη Γενεύη.

Οι New York Times είχαν παρατηρήσει  ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ακολουθήσει μια πολύ «πιο επιθετική» στάση απέναντι στη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.
«Η Βρετανία τράβηξε την προσοχή του κόσμου  κατηγορώντας τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι σχεδίαζε να εγκαταστήσει έναν φιλορώσο ηγέτη στην Ουκρανία, ενώ υπερτονίζει ότι επίκειται κλιμάκωση της επικίνδυνης κρίσης"

Η Ρωσία, φυσικά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες:
Έχουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι η ρωσική κυβέρνηση επιδιώκει να εγκαταστήσει έναν φιλορώσο ηγέτη στο Κίεβο καθώς εξετάζει εάν θα εισβάλει στην Ουκρανία...ωστόσο η Ρωσία κατηγορεί την Βρετανία ότι διακινεί fake news

Το ΝΑΤΟ στέλνει περισσότερεςδυνάμεις στα Ανατολικά σύνορα

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θέτει επιπλέον δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στο ουκρανικό έδαφος.
«Καλωσορίζω τους Συμμάχους που συνεισφέρουν πρόσθετες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση όλων των Συμμάχων, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση του ανατολικού τμήματος της Συμμαχίας», πρόσθεσε.
«Θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιαδήποτε επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας μας, μεταξύ άλλων μέσω της ενίσχυσης της συλλογικής μας άμυνας».

Η αμυντική συμμαχία αύξησε την παρουσία των στρατευμάτων της στην περιοχή παρά το γεγονός ότι η Μόσχα απαίτησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί πλέον να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις ή επιχειρήσεις πληροφοριών ή να κατασκευάσει υποδομές ή να τοποθετήσει πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν επίσης σαφές ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν την παρουσία τους στην ανατολική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης