Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kluge (ΠΟΥ): Η Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της πανδημίας - Η Omicron άλλαξε τους όρους

Kluge (ΠΟΥ): Η Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της πανδημίας - Η Omicron άλλαξε τους όρους
Θα υπάρξει τώρα μια συνεχής περίοδος μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων
Η Ευρώπη οδεύει προς το σενάριο του τέλους της πανδημίας, επιβεβαίωσε ο Hans Kluge, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Omicron προαναγγέλλει την αρχή του τέλους της πανδημίας.
Παρά τα κρούσματα ρεκόρ που καταγράφηκαν σε πολλές διαφορετικές χώρες, ο Kluge είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ηπιότερη φύση της Omicron σημαίνει ότι ο COVID-19 θα μπορούσε τελικά να βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ενδημικός.
«Είναι εύλογο ότι η περιοχή κινείται προς ένα είδος πανδημικού τέλους», είπε ο Kluge.
«Θα υπάρχει για αρκετές εβδομάδες και μήνες μια παγκόσμια ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο είτε επειδή οι άνθρωποι μολύνθηκαν», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα θα μειώνονται

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ προέβλεψε ότι θα υπάρξει τώρα μια συνεχής περίοδος μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων, πριν "ο Covid-19 επιστρέψει προς το τέλος του έτους, αλλά όχι απαραίτητα ως πανδημικός".
Σημείωσε επίσης ότι τα νοσοκομεία θα μπορούν πλέον να επικεντρωθούν σε άτομα που είναι ευάλωτα ή έχουν υποκείμενα νοσήματα.
«Σταθεροποίηση σημαίνει ότι το σύστημα υγείας δεν θα κατακλύζεται πλέον λόγω του Covid-19 και μπορεί να συνεχίσει με τις βασικές υπηρεσίες υγείας, οι οποίες δυστυχώς έχουν πραγματικά αφήσει πίσω τους περιστατικά όπως καρκίνος, καρδιαγγειακές παθήσεις και συνήθη ανοσοποίηση», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης