Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κεντροδεξιά προτείνει τρία ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ιταλία: Η κεντροδεξιά προτείνει τρία ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας
"Κανένας από τους τρεις δεν είναι γραμμένος σε κόμμα, ενώ όλοι τους κατείχαν σημαντικά αξιώματα. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν", πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα

Η ιταλική κεντροδεξιά παράταξη (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και Αδέλφια της Ιταλίας) πρότεινε τρία ονόματα, προσωπικοτήτων που θεωρεί ότι διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να εκλεγούν στην προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον πρώην δικαστικό Κάρλο Νόρντιο, την πρώην δήμαρχο του Μιλάνου και επιχειρηματία Λετίτσια Μοράτι και τον πρώην πρόεδρο της ιταλικής γερουσίας, Μαρτσέλο Πέρα. Η κίνηση αυτή της συντηρητικής παράταξης αποσκοπεί στο να εξακριβωθεί αν, ένα από τα ονόματα αυτά μπορεί να εξασφαλίσει και τη συναίνεση της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων.
"Κανένας από τους τρεις δεν είναι γραμμένος σε κόμμα, ενώ όλοι τους κατείχαν σημαντικά αξιώματα. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν", πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Από την μεριά του, ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, τόνισε ότι "πρόκειται για προσωπικότητες επιπέδου" και ότι "η αξιολόγηση θα γίνει χωρίς προκαταλήψεις".
Μέσα στην ημέρα, παράλληλα, τα Πέντε Αστέρια και η Ιταλική Αριστερά αναμένεται να παρουσιάσουν μια σειρά από δικούς τους υποψήφιους, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.
Πρέπει να εξακριβωθεί, επίσης, αν η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Δημοκρατίας θα μπορέσει να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να την οδήγησαν οι ενστάσεις των Πέντε Αστέρων και μεγάλου μέρους της κεντροδεξιάς. Την ώρα αυτή, τέλος, στη βουλή της Ρώμης βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία αναμένεται να υπερισχύσουν και πάλι οι λευκές ψήφοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης