Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παρέδωσαν γραπτές απαντήσεις στη Ρωσία

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παρέδωσαν γραπτές απαντήσεις στη Ρωσία
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία φαίνεται να ζήτησε το ίδιο και από την ρωσική πλευρά

Ο John Sullivan, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ρωσία πέρασε το κατώφλι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και παρέδωσε τις γραπτές απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας, Sergey Lavrov.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία στιγμή, που η διπλωματική οδός ανάμεσα σε Κρεμλίνο και Ουάσινγτον, φαίνεται να έχει κλείσει και τα δύο μέτωπα να ετοιμάζονται για πόλεμο στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογράμμισε πως στόχος των ΗΠΑ, είναι το κείμενο των απαντήσεων να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς όπως σημείωσε «η διπλωματία θα πρέπει να έχει περιθώριο κινήσεων».
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία φαίνεται να ζήτησε το ίδιο και από την ρωσική πλευρά, με τον Sergey Lavrov να σημειώνει πως μπορεί το κείμενο αναλυτικά να μην δοθεί στην δημοσιότητα, αλλά η κοινωνία και ο κόσμος θα πρέπει να έχει απόλυτη γνώση του τι απαντά το μέτωπο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα γνωστά ρωσικά αιτήματα.
Σε κάθε περίπτωση πηγές από το Κρεμλίνο και τον Λευκό Οίκο τονίζουν πως δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση στα όσα ζητά η Ρωσία με τις απαντήσεις από το δυτικό μέτωπο να είναι αρνητικές.
Σε κάθε περίπτωση η πρώτη στα χρονικά γραπτή απάντηση από την Δύση στην Μόσχα θεωρείται μία μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στις διαχρονικά ψυχρές σχέσεις των δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης