Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάσκες και πιστοποιητικά τέλος στη Μ. Βρετανία – Επιστρέφει στο Plan Α κατά της covid

Μάσκες και πιστοποιητικά τέλος στη Μ. Βρετανία – Επιστρέφει στο Plan Α κατά της covid
Τα μέτρα αίρονται χάρη στην επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και στην καλύτερη αντιμετώπιση του ιού είπε ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid
Σχετικά Άρθρα

Σε κανονικούς ρυθμούς έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού μετά το κύμα της Omicron επιστρέφει από σήμερα Πέμπτη 27/1 η Αγγλία, η οποία «πετά» τις μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και επιστρέφει στο Plan A που εν πολλοίς συνεπάγεται πως οι Βρετανοί πολίτες θα συνεχίσουν να ζουν με τον ιό.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid υποστήριξε ότι τα μέτρα – που επιβλήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων για να ανακοπεί η επέλαση της Omicron – αίρονται εξαιτίας αφενός της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος αφετέρου λόγω του καλύτερου τρόπου κατανόησης και διαχείρισης του ιού.
«Τα εμβόλια και τα αντιιικά φάρμακα διασφαλίζουν ότι έχουμε μερικές από τις ισχυρότερες άμυνες στην Ευρώπη και μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε προσεκτικά στο Plan A, αποκαθιστώντας περισσότερες ελευθερίες σε αυτή τη χώρα.
Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον COVID, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, οπότε αν δεν το έχετε κάνει ήδη - ελάτε για το πρώτο, το δεύτερο ή το ενισχυτικό σας εμβόλιο» υποστήριξε ο Javid, ενώ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού τόνισε ότι πλέον άπτεται των πολιτών να αποφασίσουν εάν θέλουν να φορούν ή όχι μάσκα.
Πάντως, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan υποστήριξε πως η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για τη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς στην πόλη

Επιστροφή στην κανονικότητα

Συγκεκριμένα, από σήμερα 27/1 ισχύουν αίρονται τα εξής υποχρεωτικά μέτρα στην Αγγλία:

  • Καταργείται το υγειονομικό πάσο για να μπορεί να μπει κάποιος σε οποιονδήποτε χώρο ή να παρακολουθήσει μια εκδήλωση, αν και οι επιχειρήσεις θα κρίνουν, αν θέλουν να το ζητούν από τους πελάτες τους
  • Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές, αν και συνίσταται η χρήση τους σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους με συνωστισμό
  • Τέλος η τηλεργασία και η σύσταση για μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Τέλος και στην καραντίνα για τους τουρίστες

Επιπλέον, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε πως από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει καμία απαίτηση για τους εμβολιασμένους επιβάτες που φτάνουν στην Αγγλία να κάνουν τεστ μετά την άφιξη τους.
Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν αναχωρήσουν για την Αγγλία και μια εξέταση PCR μετά την άφιξη τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα εντοπισμού επιβατών.
Ωστόσο, δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.
Σημειώνεται πως στη Μ. Βρετανία έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 37 εκατομμύρια πολίτες – το 64% του πληθυσμού – με την αναμνηστική δόση, αν και οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν πάνω από 102.000 μολύνσεις και 346 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης