Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η WhatsApp έχει διορία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για διευκρινίσεις στην αλλαγή της πολιτικής απορρήτου

ΕΕ: Η WhatsApp έχει διορία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για διευκρινίσεις στην αλλαγή της πολιτικής απορρήτου
Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) και οκτώ από τα μέλη της κατέθεσαν τα παράπονά τους στην εκτελεστική εξουσία της ΕΕ και στο ευρωπαϊκό δίκτυο αρχών καταναλωτών, λέγοντας ότι η WhatsApp πίεζε άδικα τους χρήστες να αποδεχτούν τη νέα της πολιτική απορρήτου που της επιτρέπει να μοιράζεται ορισμένα δεδομένα με το Facebook και άλλες εταιρείες του ομίλου

Το WhatsApp έχει λάβει προθεσμία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για να εξηγήσει τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου και εάν αυτή συμμορφώνεται με τους νόμους της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών μετά από καταγγελίες από ομάδες καταναλωτών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) και οκτώ από τα μέλη της κατέθεσαν τα παράπονά τους στην εκτελεστική εξουσία της ΕΕ και στο ευρωπαϊκό δίκτυο αρχών καταναλωτών, λέγοντας ότι η WhatsApp πίεζε άδικα τους χρήστες να αποδεχτούν τη νέα της πολιτική απορρήτου που της επιτρέπει να μοιράζεται ορισμένα δεδομένα με το Facebook και άλλες εταιρείες του ομίλου.
Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες και ζήτησε από τη WhatsApp να διευκρινίσει την πολιτική και εάν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.

WhatsApp έχει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για να επιστρέψει με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες μας", ανέφερε σε δήλωσή του.
Οι τομείς ανησυχίας περιλαμβάνουν το εάν η εταιρεία παρέχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών της και εάν οι ειδοποιήσεις της που παρακινούν τους χρήστες να αποδεχτούν τους νέους όρους και την πολιτική απορρήτου είναι δίκαιες.
Η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των χρηστών μεταξύ WhatsApp και τρίτων ή άλλων εταιρειών της Facebook/Meta.
"Ανυπομονούμε να εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πώς προστατεύουμε το απόρρητο των χρηστών μας σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ", δήλωσε εκπρόσωπος της WhatsApp.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης