Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bουτιά -2% για τον χρυσό, στα 1.793,10 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Bουτιά -2% για τον χρυσό, στα 1.793,10 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός βυθίστηκε μετά την ανοδική έκπληξη για το ΑΕΠ του δ' τριμήνου

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υποχωρώντας κάτω από τα 1.800 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, αφού το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις απο το ενισχυμένο δολάριο μετά το σήμα της Federal Reserve ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων απο τον Μάρτιο.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 36,60 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί στα 1.793,10 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας τα 1.800 δολάρια για πρώτη φορά από τις 10 Ιανουαρίου και υποχωρώντας στη χαμηλότερη τιμή του από τις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη FactSet.
Την ίδια στιγμή, οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν μικρότερη ανάπτυξη, της τάξης του 5,5%.
Ωστόσο, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό στο δ' τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν και οι επιχειρήσεις είχαν αποθέματα για να καλύψουν τη ζήτηση.
Στο μεταξύ, χθες η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα περιμένει τον Μάρτιο για να προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων της από τα ιστορικά τους χαμηλά.
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε τα σχέδια της τράπεζας να τερματίσει τις αγορές ομολόγων μαζί με την αύξηση των επιτοκίων, για να προχωρήσει στη συνέχεια στη συρρίκνωση του ισολογισμού της.
«Ο χρυσός βυθίστηκε μετά την ανοδική έκπληξη για το ΑΕΠ του δ' τριμήνου, η οποία υποδηλώνει ότι η Fed θα έχει ακόμη περισσότερα περιθώρια για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής» δήλωσε στο MarketWatch ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης