Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει τα συμφέροντα της

Lavrov: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει τα συμφέροντα της
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ θα ισοδυναμούν με διακοπή των σχέσεων
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα όσον αφορά την ουκρανική κρίση απηύθυνε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο αλλά δεν θα επιτρέψει και να αγνοηθούν τα συμφέροντα της.
«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει κατάφωρα τα συμφέροντά της» επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο Lavrov μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο εάν εξαρτηθεί από τη Ρωσία, δεν θα υπάρξει πόλεμος.

Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο κυρώσεων

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ο Lavrov υπογράμμισε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαπραγματεύσεις.
«Δεν μπορώ να πω ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν. Όπως γνωρίζετε, τώρα οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ μελετούν τις εξαιρετικά απλές προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο συνθήκης με την Ουάσινγκτον και στη συμφωνία με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία εδώ και έναν μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Λάβαμε απαντήσεις μόλις προχθές, οι οποίες, με το ύφος της Δύσης, σκιάζουν τις διαπραγματεύσεις με πολλούς τρόπους» συμπλήρωσε, αλλά ανέφερε πως «υπάρχει κάποια λογική».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς τη Ρωσία, ο Lavrov υπογράμμισε ότι αυτό ισοδυναμεί με διακοπή σχέσεων.
«Όσον αφορά στην απειλή κυρώσεων, ειπώθηκε στους Αμερικανούς […] ότι το πακέτο που αναφέρεται τώρα, το οποίο συνοδεύεται από πλήρη διακοπή λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών συστημάτων που ελέγχονται από τη Δύση, θα ισοδυναμεί με διακοπή των σχέσεων. Αναφέρθηκε και νομίζω ότι το καταλαβαίνουν» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης