Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει αν θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει αν θα επιτεθεί στην Ουκρανία
Ο Putin πρόκειται να ταξιδέψει στην Κίνα τον επόμενο μήνα για να έχει συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, με επίκεντρο κυρίως την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τον διάλογο της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνει, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας (BND) εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα της με την Ουκρανία, αλλά υποστηρίζει ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να λέει την Παρασκευή ότι εάν εξαρτιόταν από τη Ρωσία, δεν θα υπήρχε πόλεμος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρασαν εβδομάδες προσπαθώντας να φτάσουν σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα πακέτο ισχυρών κυρώσεων σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας.
«Πιστεύω ότι η απόφαση για επίθεση δεν έχει ληφθεί ακόμη», δήλωσε ο Bruno Kal, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Η κρίση μπορεί να εξελιχθεί με χιλιάδες τρόπους», είπε ο Bruno Kal στο Reuters, αναφέροντας σενάρια που περιλαμβάνουν κινήσεις για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στο Κίεβο ή υποστήριξη αυτονομιστών στα ανατολικά ως πιθανά.
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι συνομιλίες που διεξάγονταν θα ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτεταμένες απαιτήσεις του, αυτό θα ήταν μια φάρσα», πρόσθεσε.
Ο Kal αρνήθηκε να σχολιάσει εάν και ποιες κυρώσεις θα έπρεπε να επιβληθούν κατά της Ρωσίας σε περίπτωση επίθεσης, αλλά υποστήριξε την προσέγγιση της Γερμανίας να κρατήσει τη Μόσχα στο σκοτάδι σχετικά με τις κινήσεις που μπορεί να επιφυλάσσει.
«Αυτό κάνει και ο Putin», τόνισε ο Kal.
Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα μιας διαρκούς συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας καθώς τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι πολύ διαφορετικά.
«Μακροπρόθεσμα, η ρωσική αρκούδα δεν θα αισθάνεται άνετα στα νύχια του κινέζικου δράκου», είπε.
Ο Putin πρόκειται να ταξιδέψει στην Κίνα τον επόμενο μήνα για να έχει συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, με επίκεντρο κυρίως την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τον διάλογο της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898