Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προ των πυλών σφοδρές χιονοπτώσεις στην ανατολική ακτή – Ματαιώσεις πτήσεων

ΗΠΑ: Προ των πυλών σφοδρές χιονοπτώσεις στην ανατολική ακτή – Ματαιώσεις πτήσεων
Ήδη, οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Μασαχουσέτης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σφοδρή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Εν αναμονή της κακοκαιρίας, χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν, ενώ οχήματα με αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι έτοιμα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, όπου ο δήμαρχός της προέβλεψε στο Twitter πως αναμένονται 30 εκατοστά χιόνι.
Από την κακοκαιρία αναμένεται να πληγεί περισσότερο το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.
Πάντως, ματαιώθηκαν περίπου 3.400 πτήσεις προς ή από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, ενώ την Παρασκευή 28/1 είχαν ματαιωθεί πάνω από 1.450 πτήσεις.
Επιπλέον, η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak έχει ματαιώσει δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών σε μεγάλο μέρος των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία.

Αδύνατες οι μετακινήσεις - Προειδοποιήσεις

Για «συνθήκες που θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις» σε ένα μέρος των ακτών του Μέσου Ατλαντικού και της Νέας Αγγλίας, με χιονοπτώσεις που αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 30 εκατοστά, προειδοποίησε η National Weather Service (NWS), η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.
Η καταιγίδα, η οποία θα ενισχυθεί γρήγορα μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα προκαλέσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την NWS, η οποία έχει επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε παραλιακές περιοχές.
Ήδη, οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Μασαχουσέτης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιού κήρυξε και τη Βοστώνη η δήμαρχός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης