Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel - Η Γερμανία δυσφημίζεται στις ΗΠΑ ως «αναξιόπιστος εταίρος»: Το Βερολίνο «στο κρεβάτι με τον Putin»

Der Spiegel - Η Γερμανία δυσφημίζεται στις ΗΠΑ ως «αναξιόπιστος εταίρος»: Το Βερολίνο «στο κρεβάτι με τον Putin»
Η Γερμανία βρίσκεται τώρα εκεί που βρίσκεται σχεδόν πάντα σε κρίσεις εξωτερικής πολιτικής: στο περιθώριο, αντιμετωπίζεται με καχυποψία, αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία δυσφημίζεται στις ΗΠΑ ως "αναξιόπιστος εταίρος", με τους Ρεπουμπλικάνους να επισημαίνουν καυστικά πως «το Βερολίνο είναι στο κρεβάτι με τον Putin» και την ίδια ώρα το SPD εξετάζει την δημιουργία μιας νέας Ostpolitik ααναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, η Γερμανίδα πρέσβης στις ΗΠΑ Emily Haber έστειλε την περασμένη Δευτέρα ένα εμπιστευτικό μήνυμα στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Βερολίνο, έχουμε πρόβλημα»

«Βερολίνο, έχουμε πρόβλημα», ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Haber περιγράφει πώς η Γερμανία δυσφημίζεται στις ΗΠΑ ως "αναξιόπιστος εταίρος" λόγω της απροθυμίας της να αντιμετωπίσει την κρίση της Ουκρανίας και πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρείται τροχοπέδη στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Επιπλέον, το μπλοκάρισμα των παραδόσεων όπλων προκαλεί προβλήματα, σύμφωνα με το Spiegel.
Στην Ουάσιγκτον, η στάση εξηγείται από το γεγονός ότι το Βερολίνο θέλει να συνεχίσει να αγοράζει φθηνό φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
Ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποίησαν επανειλημμένα τη φράση ότι το Βερολίνο ήταν "στο κρεβάτι με τον Putin".
"Η Γερμανία βρίσκεται τώρα εκεί που βρίσκεται σχεδόν πάντα σε κρίσεις εξωτερικής πολιτικής: στο περιθώριο, αντιμετωπίζεται με καχυποψία", αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel.

Η βοήθεια στην Ουκρανία

Η παράδοση 5.000 γερμανικών προστατευτικών κρανών, η οποία ανακοινώθηκε από την Υπουργό Άμυνας Christine Lambrecht (SPD), και η ακόμη ακυκλοφόρητη απελευθέρωση οβιδοβόλων από τα αποθέματα της τέως Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τα οποία η Εσθονία θα ήθελε να εξάγει στην Ουκρανία, επιβεβαιώνουν αυτή την εντύπωση.
Ιδιαίτερα, η σχέση μεταξύ του Κόμματος που κατέχει την Καγκελαρία, δηλαδή του SPD και της Ρωσίας είναι ασαφής.
Πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν ότι, ο αρχηγός του SPD Lars Klingbeil κάλεσε τους κορυφαίους Σοσιαλδημοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας Rolf Mützenich και του πρώην αρχηγού του κόμματος Martin Schulz, σε εμπιστευτική, κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση τη Δευτέρα.
Ο στόχος της συνάντησης φέρεται να είναι να σταθμίσει μια νέα ευρωπαϊκή Ostpolitik και να συμφιλιώσει τα δύο εσωκομματικά στρατόπεδα, από τη μια μεριά την "αγκαλιά με τον Putin” και απο την άλλη τη σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης